Špagety s rajčaty, česnekem a bazalkou
V barvách italské vlajky...
8 srpna, 2017
Tři suroviny v barvách italské vlajky vám vykouzlí vynikající pokrm. Dá se říci, že jsou to základní ingredience italské kuchyně. Rajčata, česnek a bazalka. A k tomu vynikající olivový olej a věřte, že nepotřebujete víc!
♥ Troufám si říci, že celková chuť závidí právě na rajčatech. Pokud použijete nekvalitní, nevoňavá, nedozrálá, myslím, že by výsledek mohl být „o ničem“. Pokud nemáte štěstí jako já, že byste si pěstovali vlastní rajčátka, kupte opravdu ta nej.
ŠPAGETY S RAJČATY, ČESNEKEM A BAZALKOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 15 min.
Ingredience pro 2 osoby:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku pokrájené na trošku silnější plátky
6 hodně zralých měkčích rajčat
hrst čerstvé posekané bazalky
špagety
sůl
čerstvě mletý pepř
co nejlepší olivový olej k podávání
Postup:
- Dejte si vařit špagety.
- Na 4 lžících zahřátého olivového oleje nechejte rozvonět česnek. Opečte ho lehounce z obou stran při mírné teplotě. Nesmí se spálit, zhořknul by.
- Na česnek naházejte rajčata. Ze všech stran, stále při nízké teplotě, je orestujte. Opravdu zralé plody by měly pustit šťávu, není potřeba je podlít.
- Když budou špagety uvařené ´al dente´, tedy na skus, přeceďte je a naservírujte na talíře.
- Do rajčat zamíchejte bazalku a směs dejte na špagety. Zalijte každý talíř olivovým olejem – vůbec se toho nebojte.
Napsat komentář