Eintopf s mrkví a bílými klobáskami
Něco mezi polévkou a hlavním jídlem...
4 srpna, 2017
Eintopf, neboli pokrm z jednoho hrnce. Jídlo tolik typické pro německou kuchyni. Přiznejme si, že je to velice sympatické. V jednom hrnci uvaříte celý oběd nebo večeři. Věřte, že existuje nekonečno možností, jaké suroviny spolu nakombinovat a výborně se najíst!
EINTOPF S MRKVÍ A BÍLÝMI KLOBÁSKAMI
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 30 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
3 lžíce olivového oleje
2 cibule posekané nadrobno
500 g menších brambor oloupaných a nakrájených na 0,5 cm silná kolečka
500 g mrkve oloupané a nakrájené na 0,5 cm silná kolečka
800 ml zeleninového / drůbežího vývaru (nejlépe domácího)
4 velké bílé klobásy nebo 12 malých
4 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst nasekané čerstvé petrželky
Postup:
- Na 2 lžících oleje nechejte v kastrolu zesklovatět cibuli. Pak k ní přidejte brambory a zalijte polovinou vývaru. Nechejte vařit při mírné teplotě 10 minut.
- Mezitím si opečte na lžíci oleje klobásky ze všech stran do světle hnědé barvy. Vyjměte je a nakrájejte na kolečka.
- K bramborám teď přidejte mrkev a zbytek vývaru. Vařte dalších 15 minut.
- Ke konci vmíchejte do eintopfu klobásky a hořčici. Osolte, opepřete a nechejte ještě prohřát. Vznikne vám úžasná šťáva, která bude skoro jako polévka.
- Před podáváním posypejte petrželkou.
Napsat komentář