Kuřecí řízky v arašídové krustě
Nová chuť klasického řízku...
26 července, 2017
I řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Mě zaujal obal z arašídů. Recept jsem objevila v německém kuchařském časopisu. Výsledek byl famózní. Měla jsem obavy, jak se bude pracovat s obalem, ale šlo to náramně snadno. Arašídy jsou totiž mastné, krásně proto na mase drží. Určitě tuto dobrotu zkuste!
KUŘECÍ ŘÍZKY V ARAŠÍDOVÉ KRUSTĚ
Doba přípravy: cca. 30 min.
Doba vaření: 20 min.
Pro 4 milovníky řízků budete potřebovat:
4 kuřecí řízky
200 g loupaných, pražených solených arašídů
4 velké lžíce hladké mouky
1 lžíci cukru krupice
3 vejce
3 lžíce mléka
100 g strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení (já kombinuji 2/3 slunečnicového s 1/3 olivového)
Postup:
- Maso očistěte, omyjte a osušte, případně seřízněte na ideální tloušťku. Osolte jej a opepřete.
- Arašídy namelte najemno a smíchejte je v misce, ve které budete obalovat, s moukou a cukrem.
- V druhé obalovací misce rozšlehejte vejce s mlékem.
- Do třetí misky přijde strouhanka.
- Přišla řada na obalování: Maso nejdříve vykoupejte ve vajíčku a mléce, poté obalte pečlivě v arašídech. Pěkně je na maso přimáčkněte. Vraťte je zpět do vaječné koupeli a nakonec obalte ze všech stran ve strouhance.
- Opékejte zvolna řízky dozlatova. Skvělou přílohou jsou opečené brambory nebo klidně nějaký salát.
Napsat komentář