Zapečené vepřové plátky se smetanou

Skvělá dobrota z trouby...

6 července, 2017

Přiznám se, že vepřové plátky jsem ještě nikdy nezapékala. Ale slyšela jsem už několikrát, že je to velká dobrota. Tak jsem to zkusila také. A výsledek? Co vám mám povídat?! Úžasný!!!

 

♥  Každému jsem přidělila jednu zapékací misku, udávám tedy suroviny na 1 porci. Klidně ale zapečte vše dohromady v pekáčku.

 

 

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY SE SMETANOU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 45 min.

 

 

Na 1 porci budete potřebovat:

 

máslo na vymazání zapékací misky / pekáčku

2 brambory oloupané a pokrájené na plátky

4 tenoučké plátky cibule

4 snítky tymiánu

1 plátek vepřové pečeně bez kosti

100 ml smetany ke šlehání

cca. 80 g tvrdého sýra – např. cheddar, gouda

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Maso omyjte, osušte a naklepejte. Z obou stran ho osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 200´C.
  2. Zapékací misku nebo pekáček vymažte máslem a na dno naskládejte polovinu plátků brambor. Lehce je osolte a položte na ně polovinu cibule rozebrané na proužky. Zasypejte lístky tymiánu a zalijte třetinou smetany.
  3. Na tuto první vrstvu položte maso, na něj  druhou polovinu brambor, které opět lehce osolíte. Pak přidejte opět cibuli, tymián a zalijte vše druhou třetinou smetany. Navrch nastrouhejte sýr a zalijte vše zbytkem smetany. 
  4. Vložte zapékací misku nebo pekáček do trouby a pečte pod alobalem 30 minut. Na posledních 15 minut  alobal odstraňte, stáhněte teplotu na 180´C a dopékejte dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

4 komentáře: “Zapečené vepřové plátky se smetanou”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Výborné, jako vždy. Jen jsem musela péct o půl hodiny déle a stejně byly vrchní brambory ještě křupavé. Asi se to nepropeklo skrz ten sýr. Jinak mňam!

  2. Jířa Gregorová napsal:

    U nás oblíbené jídlo. Už jsem to musela dělat podruhé;-) Jen je to teda kalorická bomba:-D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky