Rybízový koláč s tvarohem

Osvěžující nádech léta...

10 června, 2017

Ovocnými koláči vždycky někoho potěšíte. U nás doma máme nejraději ty vláčné, „mokré“. Tenhle recept jsem si minulý týden vymyslela. Procházela jsem se po zahrádce a zjistila, že budeme brzy sklízet rybíz. Došlo mi, že mám v mrazničce ještě jednu krabičku od loňska. Tak jsem tvořila. Výsledek byl perfektní!

Já jsem pekla pouze malý pekáč, vám jsem zdvojnásobila množství. Na půlku jsem použila 2 vejce.

 

 

RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 10 min. + 25 min.

 

 

Na velký hluboký plech budete potřebovat:

 

TĚSTO:

 

3 hrnky polohrubé mouky

1, 5 hrnku krupicového cukru

1 kypřící prášek do pečiva

3 vejce

1 hrnek kefíru / acidofilního mléka, apod.

1 hrnek oleje

 

NÁPLŇ:

 

2 tvarohy

2 zakysané smetany

1 vanilkový cukr

kůru z 1 citrónu

500 g červeného rybízu omytého a okapaného

 

 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
  2. Pokud nepoužíváte kuchyňský robot, smíchejte nejdříve sypké suroviny a poté přidejte ty ostatní. Vymíchejte tekuté těsto, které nalijete do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte ho 10 minut, dokud nezpevní a nezrůžoví.
  3. Mezitím si připravte druhou část koláče. Vyšlehejte spolu tvarohy a smetanu s vanilkovým cukrem. Připravte si rybíz.
  4. Po 10 minutách vyjměte pekáč, natřete na něj druhou část a zasypejte rybízem. Pečte ještě asi 25 minut, dokud nebude koláč pevný. Každá trouba je jiná.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Leave a Reply

Další příspěvky