Rybízový koláč s tvarohem
Osvěžující nádech léta...
10 června, 2017
Ovocnými koláči vždycky někoho potěšíte. U nás doma máme nejraději ty vláčné, „mokré“. Tenhle recept jsem si minulý týden vymyslela. Procházela jsem se po zahrádce a zjistila, že budeme brzy sklízet rybíz. Došlo mi, že mám v mrazničce ještě jednu krabičku od loňska. Tak jsem tvořila. Výsledek byl perfektní!
♥ Já jsem pekla pouze malý pekáč, vám jsem zdvojnásobila množství. Na půlku jsem použila 2 vejce.
RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 10 min. + 25 min.
Na velký hluboký plech budete potřebovat:
TĚSTO:
3 hrnky polohrubé mouky
1, 5 hrnku krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
3 vejce
1 hrnek kefíru / acidofilního mléka, apod.
1 hrnek oleje
NÁPLŇ:
2 tvarohy
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
kůru z 1 citrónu
500 g červeného rybízu omytého a okapaného
Postup:
- Předehřejte troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
- Pokud nepoužíváte kuchyňský robot, smíchejte nejdříve sypké suroviny a poté přidejte ty ostatní. Vymíchejte tekuté těsto, které nalijete do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte ho 10 minut, dokud nezpevní a nezrůžoví.
- Mezitím si připravte druhou část koláče. Vyšlehejte spolu tvarohy a smetanu s vanilkovým cukrem. Připravte si rybíz.
- Po 10 minutách vyjměte pekáč, natřete na něj druhou část a zasypejte rybízem. Pečte ještě asi 25 minut, dokud nebude koláč pevný. Každá trouba je jiná.
Leave a Reply