Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Tahle chuť a jednoduchá příprava vás dostanou...

3 června, 2017

Recept na následující lehoučký a nebeský koláč jsem začala péct kdysi podle Apetitu a peču jej dodnes. Jen jsem si upravila množství čokolády a malin. Přidala jsem víc. Nespočítala bych, kolikrát už jsme ho měli na stole, kolik návštěv se nad ním rozplývalo blahem. Vždycky mě pobaví, jak je každý překvapený z té neuvěřitelně rychlé a jednoduché přípravy. Věřte, že chuť tohoto koláče vás vynese do nebes!

♥  Nejlepší je koláč samozřejmě s čerstvými malinami, mraženými ale vůbec nic nezkazíte. Já ho peču celoročně, takže většinou musím sáhnout po mražených. Pokud vaše mraznička neskrývá maliny z vlastní zahrádky, vynikající mají v Lidlu.

 

 

KOLÁČ S HEDVÁBNÝM ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba pečení: 15 – 20 min.

Doba chladnutí: alespoň 3 hodiny

 

 

Na klasickou koláčovou formu je třeba:

 

275 g listového těsta (můžete použít i vyválené, jen ho přehněte napůl a vyválejte ještě na větší plochu)

220 g Ledových kaštanů (5 tyčinek) nalámaných na kousky

250 ml smetany ke šlehání

1 žloutek

300 g malin

mouku na posypání pracovní plochy

 

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C. Listové těsto vyválejte na větší velikost než je koláčová forma. Netrapte se tím, že tvar nebude kulatý, ve formě si jej upravíte.
  2. Když formu vymažete máslem, těsto při pečení sjede, já vymazávám tedy jen dno. Vložte těsto do formy a přehněte ho přes její okraje, aby se udržel tvar. Dno hustě propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafouklo. (Trochu se nafoukne i tak, ale vy ho pak krásně splácnete rukou).
  3. Než se korpus upeče dozlatova, zahřejte v kastrůlku smetanu s nalámanými tyčinkami. Při mírné teplotě je nechejte rozpustit. Míchejte, aby se čokoláda nepřichytila.
  4. Do misky rozklepněte žloutek, přidejte k němu trochu rozpuštěného krému, zamíchejte a nalijte zpět do kastrůlku. Žloutek směs krásně zahustí.
  5. Upečený korpus nechejte vychladnout a pak na něj nalijte náplň. Posypejte čerstvými nebo mraženými malinami, vložte do chladničky a nechejte aspoň 3 hodiny ztuhnout.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

4 komentáře: “Koláč s hedvábným čokoládovým krémem”

  1. Helena napsal:

    Vypadá luxusně, určitě stojí za to vyzkoušet ho až bude dostatek malin .-)

  2. Aneta Suková napsal:

    Terezko, když se peče korpus, tak jsem si všimla, že používají cukráři vychytávku a to fazole či jinou luštěninu, aby se těsto upeklo, ale zůstal tvar, ty luštěniny můžou být pořád ty samé, takže si můžeš dát pytlík specielně stranou pouze na to 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky