Kuřecí filety s tymiánovou omáčkou
Hedvábná jemnost...
1 června, 2017
Pokud máte chuť na něco opravdu jemného, zkuste tuto omáčku s kuřecím masem. Měli byste mít čerstvý tymián. Ten se postará o nenahraditelnou vůni. Smetana zase zajistí hedvábnou jemnost. Uspějete i u dětí!
♥ Na kuřecím mase nešetřete. Když můžete, kupujte bio. Pokud ne, zajděte k řezníkovi. Už na velikosti poznáte ten rozdíl. A o chuti ani nemluvím.
KUŘECÍ FILETY S TYMIÁNOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba přípravy: 1 hod.
Pro 4 strávníky si připravte:
2 lžíce másla
2 cibule nakrájené na kostičky
2 velké stroužky česneku rozmáčknuté nožem
3 velká kuřecí prsa (4 menší)
sůl
velká hrst čerstvého tymiánu – aspoň 4 snítky nechejte na dokončení
150 ml sladké husté smetany
Postup:
- Na másle v hluboké pánvi opékejte cibuli, dokud nezačne růžovět. Pak k ní vhoďte česnek a celé stonky tymiánu. Restujte je spolu asi 2 minuty.
- Mezitím si omyjte, osušte a naporcujte kuřecí prsa – na filety. Měly by být vyšší. Osolte je.
- Maso zprudka ze všech stran opečte na základu a když se zatáhne, podlijte jej vroucí vodou tak, aby neplavalo. Duste hodinu pod pokličkou a průběžně podlévejte.
- Ke konci vyjměte maso z pánve a šťávu přepasírujte přes síto. Nalijte do ní smetanu, prohřejte a naházejte do omáčky ještě zbylé lístky tymiánu (tentokrát bez stonku). Podávejte třeba s těstovinami.
Napsat komentář