Thajské závitky – spring rolls
Jemná souhra chutí...
29 května, 2017
Asijská kuchyně je vesměs velice jednoduchá. Potřebujete pouze ty správné suroviny, bylinky a citlivý jazýček, který vám pomůže vyvážit všechny chutě. Příprava je opravdu rychlá. Po absolvování kurzu thajské kuchyně vám představuji skvělý pokrm, na který koupíte suroviny v každém supermarketu. Cílem tohoto předkrmu je naladit chuťové buňky na další chody.
♥ Na sýru Philadelphia kuchaři trvají, je ze všech podobných sýrů nejkvalitnější. Já se pod to podepisuji.
♥ Existuje thajská bazalka, ale není vždy k sehnání. Můžete ji klidně nahradit tou „naší“.
THAJSKÉ ZÁVITKY – SPRING ROLLS
Doba přípravy: do 15 min.
Ingredience na 2 porce:
2 rýžové papíry
4 listy ledového salátu
1 balení sýru Philadelphia (125 g)
1/2 manga
80 g uzeného lososa
pár lístků čerstvého koriandru (nemusí být)
hrst bazalkových lístků (thajskou bazalku můžete nahradit běžnou)
3 lžíce rostlinného oleje
opražený sezam na ozdobu
teriyaki omáčka na dochucení
Postup:
- Nejdříve si připravte mango. Nožem do něho vykrájejte rýhy tak, aby vznikly měsíčky. Protože má mango oválnou pecku, nedá se jinak rozporcovat bez velkého odpadu. Každý měsíček pak nožem vyloupnete. Poté kousky zbavte slupky.
- Uzeného lososa rozdělte na 8 proužků. Listy salátu opláchněte a zbavte tlustších okrajů.
- Na pánvičce rozpalte olej a vhoďte do něho lístky bazalky. Krátce je opečte a odložte na kuchyňský papír.
- Opečte nasucho sezamová semínka.
- Nyní je čas na rýžový papír. Nachystejte si mělký talíř, do kterého nalijete vodu. Vedle položte prkénko, na kterém budete rolovat závitek. Rýžový papír namočte do vody, po pár vteřinách ho otočte a tento proces ještě jednou zopakujte. Papír změkne. Přendejte ho na prkénko.
- Na rýžový papír položte vedle sebe listy salátu, na ně navrstvěte sýr. Položte do něho mango a lososa. Můžete přidat i koriandr. Pevně zaviňte papír a konce zahněte. Závitek se vám slepí.
- Hodně ostrým nožem krájejte válečky, které pak libovolně naskládáte na talíř. Zasypejte sezamovými semínky, pokapejte teryiaki omáčkou a ozdobte opečenými lístky bazalky.
Napsat komentář