Těstoviny s hruškou a gorgonzolou
Dokonalá souhra...
23 května, 2017
Spojení sladké hrušky a specificky silné chuti italské gorgonzoly je geniální. Krásně k sobě ladí, a když si k nim dopřejete čerstvé těstoviny, zajistíte si velký úspěch. A opět jak u všech italských receptů: Příprava je neskutečně jednoduchá a rychlá. Potřebujete pouze kvalitní suroviny.
TĚSTOVINY S HRUŠKOU A GORGONZOLOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Ingredience na 2 porce:
těstoviny (např. penne – nejlépe čerstvé)
2 lžíce másla
1 šalotka nasekaná nadrobno
2 hrušky
100 g gorgonzoly
100 ml sladké smetany
hrst nasekané čerstvé bazalky
sůl
Postup:
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě ´al dente´, tedy na skus.
- Hrušky zbavte jádřinců, odložte půlku jedné z nich na ozdobu a zbylou jednu a půl nakrájejte na kostičky.
- Rozehřejte si v nepřilnavé pánvi máslo a vhoďte na něj šalotku. Zlehka ji opečte a přidejte hrušky. Restujte asi 2 minutky, dokud základ nechytí lehce zlatavou barvu.
- Přidejte rozdrobenou gorgonzolu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Zalijte smetanou a prohřejte. Nenechte už omáčku vařit.
- Do pánve vložte přecezené těstoviny, zasypejte bazalkou, osolte a vše spolu krásně promíchejte.
- Servírujte s plátky z poloviny hrušky, kterou jste si odložili stranou.
Napsat komentář