Kedlubnová polévka

Výborná, zdravá a voňavá...

18 května, 2017

Když nastane jaro, mám chuť vymýšlet nespočet zeleninových polévek. Před pár dny mě napadla kedlubnová. Byla raz dva hotová a chutnala náramně!

 ♥Stále si blahořečím, jak geniální je zamrazovat si vývary. Kdykoliv vytáhnu z mrazničky krabičku, nechám povolit 2 minuty v mikrovlnce a rovnou posílám do hrnce se základem.  Brzy se rozpustí. Ta chuť se pak žádnému bujónu nevyrovná!

 

KEDLUBNOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 25 min.

 

Pro 6 osob budete potřebovat:

 

2 lžíce másla

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku nasekané na kousky

1 jarní cibulku pokrájenou na kolečka

2 velké kedlubny oloupané a nakrájené na kostky

1 velkou mrkev

1 l domácího vývaru (drůbeží, zeleninový)

1 větvičku libečku

sůl

nasekanou pažitku k podávání

 

 

Postup:

  1. Na másle zpěňte cibulku, přidejte k ní po chvilce česnek a jarní cibulku a nechte je spolu asi minutu opékat.
  2. Na tento základ přisypejte kedlubny a mrkev a restujte vše 2 minuty.
  3. Přidejte do hrnce vývar, libeček, zakryjte pokličkou, ztlumte teplotu a vařte asi 20 minut do změknutí.
  4. Hotovou polévku v talíři zasypejte pažitkou. Dětem jsem zeleninu v talíři rozmačkala.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky