Kedlubnová polévka
Výborná, zdravá a voňavá...
18 května, 2017
Když nastane jaro, mám chuť vymýšlet nespočet zeleninových polévek. Před pár dny mě napadla kedlubnová. Byla raz dva hotová a chutnala náramně!
♥Stále si blahořečím, jak geniální je zamrazovat si vývary. Kdykoliv vytáhnu z mrazničky krabičku, nechám povolit 2 minuty v mikrovlnce a rovnou posílám do hrnce se základem. Brzy se rozpustí. Ta chuť se pak žádnému bujónu nevyrovná!
KEDLUBNOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 25 min.
Pro 6 osob budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 velkou cibuli nasekanou nadrobno
2 stroužky česneku nasekané na kousky
1 jarní cibulku pokrájenou na kolečka
2 velké kedlubny oloupané a nakrájené na kostky
1 velkou mrkev
1 l domácího vývaru (drůbeží, zeleninový)
1 větvičku libečku
sůl
nasekanou pažitku k podávání
Postup:
- Na másle zpěňte cibulku, přidejte k ní po chvilce česnek a jarní cibulku a nechte je spolu asi minutu opékat.
- Na tento základ přisypejte kedlubny a mrkev a restujte vše 2 minuty.
- Přidejte do hrnce vývar, libeček, zakryjte pokličkou, ztlumte teplotu a vařte asi 20 minut do změknutí.
- Hotovou polévku v talíři zasypejte pažitkou. Dětem jsem zeleninu v talíři rozmačkala.
Napsat komentář