Těstoviny penne se špenátem
Svěží oběd za pár minut na stole...
6 května, 2017
Těstoviny jsou tak vděčné.. Kdo by je neměl rád? Stačí pár kvalitních surovin a vytvoříte vynikající pokrm. Já jsem tentokrát sáhla po špenátu. Raz, dva, tři.. a oběd byl na stole. Klidně si k této variantě přidejte ogrilované kuřecí maso a bude to mňamka.
TĚSTOVINY PENNE SE ŠPENÁTEM
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: do 15 min.
Na 2 porce si nachystejte:
těstoviny penne (čerstvé nebo sušené)
2 lžíce másla
2 stroužky česneku posekané nadrobno
hrst piniových oříšků
svazek čerstvého špenátu
100 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
parmezán
olivový olej k podávání
Postup:
- Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
- Špenát pořádně operte a několikrát vypláchněte, kousnout do kamínku je hodně nepříjemné. Pak mu odřízněte stonky.
- Nyní orestujte na másle česnek s piniovými oříšky, stačí minuta.
- Vhoďte špenát a míchejte. Nechejte ho opékat maximálně 3 minuty. Bohatě to stačí. Zachová si krásnou barvu a vitamíny.
- Přilijte smetanu, osolte, opepřete a nasypejte do pánve i uvařené těstoviny. Promíchejte, aby se krásně obalily ve smetaně.
- Naservírujte na talíř, posypejte parmezánem a kolem nalijte olivový olej.
Napsat komentář