Drožďová (kvasnicová) polévka

Vydatná, zdravá a bleskově připravená...

1 května, 2017

Kvasnice, to je moje. Už jsem vám tu představila knedlíčky do polévky, pomazánku.. A dnes se podává drožďová polévka! Bleskurychlá příprava vás určitě navnadí. A pokud jste milovníky droždí jako já, těšte se na skvělou chuť a zdravou a vydatnou polévku.

 

 

DROŽĎOVÁ (KVASNICOVÁ) POLÉVKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 15 min.

 

 

 

Pro 4 osoby si nachystejte:

 

2 lžíce sádla

1 cibuli pokrájenou na kostičky

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

1 mrkev nakrájenou na proužky

1 petržel nakrájenou na proužky

2 jarní cibulky pokrájené na kolečka

42 g droždí (1 kostka)

1 vejce

1 l domácího vývaru (hovězí, drůbeží či zeleninový)

větvičku libečku

snítku čerstvé majoránky nebo lžičku sušené

sůl

čerstvě mletý pepř

 

bylinky na dokončení – libeček, pažitka, petrželka

 

 

 

Postup:

  1. Na sádle zpěňte cibuli a po chvilce k ní přihoďte česnek, mrkev s petrželí a jarní cibulku.
  2. Po krátkém, asi 2 minutovém restování na základ rozdrobte droždí a za stálého míchání nechte rozpustit. Trvá to taky asi 2 minuty.
  3. Vmíchejte vejce a až se začne srážet, zalijte vývarem. Do hrnce vložte libeček a majoránku a polévku vařte na mírném ohni 10 minut. Podle chuti dosolte a opepřete.
  4. Polévku zasypejte čerstvými bylinkami. Podávejte třeba s kvasnicovými knedlíčky. Recept naleznete zde: Kvasnicové knedlíčky do polévky

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky