Drožďová (kvasnicová) polévka
Vydatná, zdravá a bleskově připravená...
1 května, 2017
Kvasnice, to je moje. Už jsem vám tu představila knedlíčky do polévky, pomazánku.. A dnes se podává drožďová polévka! Bleskurychlá příprava vás určitě navnadí. A pokud jste milovníky droždí jako já, těšte se na skvělou chuť a zdravou a vydatnou polévku.
DROŽĎOVÁ (KVASNICOVÁ) POLÉVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 15 min.
Pro 4 osoby si nachystejte:
2 lžíce sádla
1 cibuli pokrájenou na kostičky
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
1 mrkev nakrájenou na proužky
1 petržel nakrájenou na proužky
2 jarní cibulky pokrájené na kolečka
42 g droždí (1 kostka)
1 vejce
1 l domácího vývaru (hovězí, drůbeží či zeleninový)
větvičku libečku
snítku čerstvé majoránky nebo lžičku sušené
sůl
čerstvě mletý pepř
bylinky na dokončení – libeček, pažitka, petrželka
Postup:
- Na sádle zpěňte cibuli a po chvilce k ní přihoďte česnek, mrkev s petrželí a jarní cibulku.
- Po krátkém, asi 2 minutovém restování na základ rozdrobte droždí a za stálého míchání nechte rozpustit. Trvá to taky asi 2 minuty.
- Vmíchejte vejce a až se začne srážet, zalijte vývarem. Do hrnce vložte libeček a majoránku a polévku vařte na mírném ohni 10 minut. Podle chuti dosolte a opepřete.
- Polévku zasypejte čerstvými bylinkami. Podávejte třeba s kvasnicovými knedlíčky. Recept naleznete zde: Kvasnicové knedlíčky do polévky
Napsat komentář