Cizrnové placičky s dýňovými semínky
Geniální cizrna s křupavými semínky...
29 dubna, 2017
Tohle je přesně to jídlo, u něhož si říkám: „Ten mě bude milovat!“ Je totiž přesně podle chutí mého muže. A já mu tak ráda dělám radost! Inspiraci jsem našla v německém kuchařském časopisu a udělala jen pár změn. Cizrna je vynikající a zdraví prospěšná luštěnina. Mohou ji jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Má blahodárné účinky na trávicí ústrojí a stejně jako ostatní luštěniny bychom ji měli do jídelníčku zařazovat často. Toto bezmasé jídlo je naprosto úchvatné!
CIZRNOVÉ PLACIČKY S DÝŇOVÝMI SEMÍNKY
Doba přípravy: 25 min. (i s vařením brambor)
Doba vaření: cca. 10 min.
Na 6 placiček budete potřebovat:
2 malé brambory pokrájené na kousky
1 plechovku cizrny (400 g)
1 cibuli nasekanou nadrobno
1 stroužek česneku posekaný nadrobno
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
½ lžičky římského kmínu (kuminu) – můžete vynechat
hrst posekané čerstvé hladkolisté petržele
6 lžic strouhanky
sůl
pepř
100 g dýňových semínek na obalení
olej na smažení
NA PŘÍLOHU
brambory ve slupce očištěné a nakrájené na kolečka
sůl
4 lžíce másla
1 jarní cibulka pokrájená na kolečka
velká hrst nasekaných čerstvých bylinek (petržel, pažitka libeček)
Postup:
- Uvařte brambory doměkka.
- Mezitím v míse smíchejte cibuli, česnek, cizrnu, vejce, mouku, petržel, pokud chcete, tak římský kmín, strouhanku, pak přidejte uvařené rozmačkané brambory. Osolte a opepřete. Vidličkou rozmačkejte cizrnu a všechny ingredience spojte v hladké těsto.
- Nechte těsto odpočívat a mezitím si připravte přílohu. Uvařte kolečka brambor v osolené vodě.
- Nasypejte na talíř nebo do mělčí misky dýňová semínka. Z těsta tvarujte placičky a obalte je v semínkách.
- Rozpalte pánev s olejem (já kombinuji olivový se slunečnicovým). Opékejte placičky z obou stran dozlatova, trvá to asi 10 minut.
- Na jiné pánvi rozehřejte máslo a vhoďte na něj bylinky, krátce orestujte a přidejte kolečka brambor. Až se obalí máslem a bylinkami, naservírujte je na talíř společně s placičkami.
Krásné stránky a výborné recepty. Moc děkuji za vegetariánskou sekci, to je velmi osvěžující a těším se na další. Placičky jsem zkusila a byly moc dobré. Co bych jediné změnila, že dávám přednost „domácí“ cizrně, kterou si namočím a uvařím před plechovkou 🙂