Šťavnatá buchta s ovocem a kefírem
Úžasně vláčná dobrota...
26 dubna, 2017
Vynikající buchta pro jakoukoliv sezónu. Když máte zmrazené ovoce, můžete si ji dopřát kdykoliv. Málo cukru, úžasná vláčnost díky kefíru a příjemná kyselost ovoce. Opečené mandličky tuhle slast ještě podtrhnou. A navíc je to opravdu rychlovka!
ŠŤAVNATÝ OVOCNÝ KOLÁČ S KEFÍREM
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: cca. 35 – 40 min.
Na menší hluboký plech 36 x 25 cm:
250 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
150 g třtinového cukru
½ sáčku kypřícího prášku
špetka soli
175 g změklého másla
3 vejce
kůra z 1 citrónu
180 ml kefíru
ovoce – např. meruňky + červený rybíz (čerstvé či mražené)
sekané mandle na posypání
3 lžíce medu na polití (tuhý rozehřejte)
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí.
- Nejlépe v robotu smíchejte všechny ingredience, vznikne vám polotekuté, trochu lepivé těsto.
- Přesuňte těsto do formy, naskládejte na něj ovoce, posypejte mandlemi a pocákejte medem.
- Pečte asi 35 – 40 min. Že je buchta hotová, poznáte podle špejle. Po zapíchnutí do těsta na ní nezůstanou drobečky. Okraje budou zlatavé.
Napsat komentář