Sekaná pečeně plněná vajíčky

Skvělé a jednoduché jídlo nejen na Velikonoce...

19 dubna, 2017

Toto je ideální záležitost buď na Velikonoce, nebo těsně po nich, když vám zbydou vařená vajíčka. Stejně tak si tuto sekanou ale můžete upéct kdykoliv během roku. Na bylinkách opravdu nešetřím, úžasně dokreslují chuť masa. To volte vždy nejvyšší kvality. Tedy buď doma umleté, přímo od řezníka, nebo z Globusu. Tam se bát žádných příměsí nemusíte.

 

♥ Opravdu si dejte pozor na to, aby cibule i rohlík byly pokrájené na co nejmenší kostičky. Jinak se vám sekaná při krájení bude rozpadat. Velké kostky naruší strukturu.

 

 

SEKANÁ PEČENĚ PLNĚNÁ VAJÍČKY

 

Doba přípravy: 25 min.

Doba pečení: cca. 1 hod.

 

Na jednu šišku:

 

1,5 rohlíku nakrájeného na co nejmenší kostičky

6 lžic mléka

1 velkou cibuli nakrájenou na co nejmenší kostičky

750 g míchaného mletého hovězího a vepřového masa

100 g slaniny pokrájené nadrobno

2 vejce

1 lžíci hořčice

sůl

čerstvě mletý pepř

velkou hrst nasekaných čerstvých bylinek (majoránka, pažitka, petrželka, libeček)

4 vejce uvařená natvrdo

bílek na potření

 

 

Postup:

  1. Dejte si vařit 4 vajíčka. Rozpalte si troubu na 200´C.
  2. Do mísy hoďte nakrájené rohlíky a zalijte je mlékem. Přidejte cibuli, maso, slaninu, vejce, osolte a opepřete, ochuťte hořčicí a vmíchejte bylinky. Nejlépe rukama vše krásně zapracujte do sebe.
  3. Masovou směs vložte do pekáče, rozprostřete ji, vytvořte si hřbetem ruky cestičku a do ní položte uvařená vajíčka.
  4. Opatrně zaviňte a vmáčkněte dovnitř. Uplácejte šišku.
  5. Potřete sekanou bílkem a vložte do rozpálené trouby. Po chvilce podlijte trochou vroucí vody nebo vývarem, máte-li ho po ruce. Pečte něco málo přes hodinu dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky