Vajíčková pomazánka

Nejen velikonoční záležitost...

8 dubna, 2017

Tohle je pomazánka mého dětství! A rozhodně ji nedělám jen na Velikonoce z přebytků vykoledovaných vajec. Vlastně bych ji mohla jíst pořád.

 

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 

Na 4 porce si připravte:

 

6 co nejkvalitnějších vajec

cca. 100 ml majonézy (já mám nejraději Hellmann´s delikátní)

pár kapek citrónové šťávy

čerstvou pažitku posekanou nadrobno

sůl

případně čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
  2. Vychladlé je protlačte do misky přes mřížku nebo pokrájejte na kostičky.

  1. K vajíčkům přidejte majonézu, nasekanou pažitku a promíchejte. Majonézu přidávejte postupně, abyste si sami zvolili konzistenci. Někdo má pomazánku raději krémovější, já ráda cítím, že koušu do vajíčka.
  2. Ochuťte solí a citrónovou šťávou, můžete i mírně opepřit.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky