Vajíčková pomazánka
Nejen velikonoční záležitost...
8 dubna, 2017
Tohle je pomazánka mého dětství! A rozhodně ji nedělám jen na Velikonoce z přebytků vykoledovaných vajec. Vlastně bych ji mohla jíst pořád.
VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Na 4 porce si připravte:
6 co nejkvalitnějších vajec
cca. 100 ml majonézy (já mám nejraději Hellmann´s delikátní)
pár kapek citrónové šťávy
čerstvou pažitku posekanou nadrobno
sůl
případně čerstvě mletý pepř
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
- Vychladlé je protlačte do misky přes mřížku nebo pokrájejte na kostičky.
- K vajíčkům přidejte majonézu, nasekanou pažitku a promíchejte. Majonézu přidávejte postupně, abyste si sami zvolili konzistenci. Někdo má pomazánku raději krémovější, já ráda cítím, že koušu do vajíčka.
- Ochuťte solí a citrónovou šťávou, můžete i mírně opepřit.
Napsat komentář