Pečené citrónové kuře
Svěží jarní oběd...
1 dubna, 2017
Kuře se dá péct na nespočet způsobů. Tenhle recept mě napadl při pohledu z okna na přicházející jaro. Čerstvá pažitka na mě doslova volala: „Utrhni si mě!“ A tak bylo rozhodnuto. V kombinaci s citrónem a olivovým olejem vytvořila na kůžičce úžasně svěží chuť.
PEČENÉ CITRÓNOVÉ KUŘE
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 2 hod.
Nachystejte si:
1 kuře
sůl
50 ml olivového oleje
3 lžíce nasekané pažitky
kůru z 1 citrónu
šťávu z ½ citrónu
½ citrónu (na vložení do kuřete)
1 lžíci mleté sladké papriky
5 plátků másla + 5 plátků másla na dokončení
Postup:
- Kuře omyjte, osušte a vetřete mu do kůže sůl. Rozpalte troubu na 200´C.
- V misce smíchejte polovinu oleje, citrónovou kůru se šťávou a pažitku. Z obou stran pak kuře touto směsí potřete. Půlku citrónu vložte do kuřete.
- Kuře ještě zasypejte paprikou a dejte ho do pekáče. Zbylý olej nalijte k němu. Poklaďte na maso plátky másla.
- Pečte kuře 1, 5 hodiny přikryté, podle potřeby ho podlijte vroucí vodou. Půl hodiny před koncem na maso dejte zbylé máslo a dopékejte odkryté. Vytvoří se krásně křupavá kůžička.
- Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.
Leave a Reply