Ředkvičková pomazánka
Dietní, zdravá a úžasně osvěžující...
27 března, 2017
Mám moc ráda pomazánky. Když přijde jaro, mám chuť na ty lehké, se zeleninou. Napadla mě ředkvičková. Jemná chuť sýru cottage krásně kontrastovala s pálivými ředkvičkami a jarní cibulkou. Určitě si ji brzy zopakuji! Cottage navíc, jak víte, je naprosto zdravý a dietní sýr. Ten den jsem ještě upekla kváskový celozrnný chléb. Jíst pomazánku namazanou na něm byla neskutečná dobrota.
ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA
Doba přípravy: do 15 min.
Na 2 velké nebo 4 menší porce budete potřebovat:
8 ředkviček očištěných a nasekaných na drobné kousky
1 jarní cibulku pokrájenou nadrobno
150 g sýru cottage
100 g Lučiny
sůl
Postup:
- Cottage vyklopte do sítka a nechejte ho vykapat, aby pomazánka nebyla moc tekutá.
- Smíchejte cottage s Lučinou a pak k nim přidejte ředkvičky a jarní cibulku. Osolte a máte hotovo.
- Servírujte na čerstvý chléb. Pomazánka je skvělá i druhý den, když se rozleží.
Leave a Reply