Jarní krůtí polévka se sýrovými nočky

Jaro láká k zelenině a bylinkám...

26 března, 2017

Jaro už působí na všechny mé smysly. Dostala jsem obrovskou chuť na jarní polévku. Ještě jsem pořádně nevěděla, jak ji uvařím, ale postupně mi vše zapadlo do sebe. Sýrové nočky jsem převzala z časopisu Apetit. K mojí polévce geniálně ladily.

 

JARNÍ KRŮTÍ POLÉVKA SE SÝROVÝMI NOČKY

 

Doba přípravy: 20 min. + 10 min. nočky

Doba vaření: 90 min.

 

Porce pro 6 osob:

 

POLÉVKA:

 

1 krůtí křídlo

¼ celeru vcelku

1 menší petržel vcelku

2 bobkové listy + 6 kuliček pepře + 4 kuličky nového koření (používám sítko na koření)

sůl

2 lžíce másla

2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem

1 velká mrkev pokrájená na kolečka

1 kedlubna nakrájená na kostičky

asi 10 růžiček brokolice

1 stonek jarní cibulky pokrájený na kolečka

 

SÝROVÉ NOČKY:

 

2 vejce

50 g  najemno nastrouhaného sýra (cheddar, gouda, eidam)

100 g hrubé mouky

špetka muškátového oříšku

1 lžíce nasekané pažitky

sůl

 

 

Postup:

  1. Kuřecí křídlo omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou (2 l). Přidejte k němu celer, petržel, koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a pod pokličkou zvolna vařte asi hodinu.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Na pánvičce rozehřejte máslo, opékejte na něm asi minutu česnek a pak k němu přihoďte zeleninu. Restujte ji asi 3 minuty a pak na mírném ohni za občasného míchání opékejte ještě asi 10 minut. Hoďte ji do polévky až půl hodiny před koncem vaření. Zůstane krásně na skus.
  3. Teď jsou na řadě sýrové nočky. Do misky rozklepněte vejce a pak je vidličkou spojte se všemi ostatními surovinami. Dejte si vařit vodu a mezitím z hmoty vytvarujte buď lžičkou nebo rukama nočky. Vhoďte je pak do vroucí vody a čekejte, než vyplavou. Pak je ještě minutu nechte dojít. Poté je vyjměte z vody.
  4. Z hotové polévky vytáhněte křídlo a oberte z něj maso. To pak vraťte do polévky.
  5. Polévku podávejte s čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka, libeček) a nočky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky