Tataráček z uzeného lososa
Skvělý a zdravý předkrm...
20 března, 2017
Když se řekne tataráček, jako první se vám asi vybaví ten z hovězí svíčkové. A jako druhý nejspíš lososový. Správně by se měl připravovat z čerstvého lososa, ale pokud nemáte možnost zajistit si skutečně čerstvou rybu, u které znáte datum výlovu a původ, klidně sáhněte po uzené. Nic tím nezkazíte. Naopak, mně ta vůně kouře chutná. Já tataráček z uzeného lososa připravuji takhle…
♥ Výběr uzeného lososa rozhodně nepodceňujte, já vždy hledím na zemi původu a raději si za kvalitu připlácím.
TATARÁČEK Z UZENÉHO LOSOSA
Doba přípravy: do 15 min.
Ingredience na 4 menší předkrmové porce:
250 g co nejkvalitnějšího uzeného lososa
2 menší šalotky nakrájené nadrobno
1 lžíce naložených kaparů pokrájených nadrobno
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citrónové šťávy
30 ml co nejlepšího olivového oleje
1 větvička kopru nasekaná nadrobno (bez stonku)
čerstvě mletý pepř
♥ Sůl nejspíš nebudete potřebovat. Uzený losos bývá solený a nálev v kaparech je slaný také.
Postup:
- Pokrájejte lososa na drobounké kostičky a v míse ho smíchejte s šalotkami, kapary a hořčicí.
- Nalijte dále do mísy olivový olej, citrónovou šťávu a vsypte kopr. Opepřete, promíchejte a dle potřeby dotáhněte chuť. Nepřehánějte to však, nejvýraznější chutí by měl být losos.
- Tataráček nechejte několik hodin rozležet. Podávejte ho pak buď na toastech, nebo na nakrájených kouscích žitného celozrnného chleba jako já. Patří k němu i drobný salát z polníčku či rukoly.
Napsat komentář