Krůtí ragú se slaninou a žampióny
Rychle, chutně a jednoduše...
17 března, 2017
Mám pro vás zase rychlý a nenáročný pokrm, který může být obědem i večeří. Krůtí maso je velice zdravé. V poslední době jsem si oblíbila vykoštěné stehno, které prodává místní řezník. Maso z této části krůty je šťavnatější a křehčí než prso. Dušené je vynikající.
KRŮTÍ RAGÚ SE SLANINOU A ŽAMPIÓNY
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno
100 g anglické slaniny
500 g masa z krůtích stehen (případně prsou) nakrájených na kostky či proužky
4 velké žampióny pokrájené na kousky
200 ml drůbežího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte slaninu a krátce ji orestujte.
- Vložte na základ maso a opečte ho ze všech stran, dokud se nezatáhne.
- Teď jsou na řadě žampióny. Orestujte je společně s masem a poté podlijte vývarem. Osolte (pozor, slanina už část práce udělala za vás), opepřete a na mírném plameni zvolna duste asi 25 min. do změknutí.
- Hotové ragú podávejte s vařenými bramborami nebo s rýží. Určitě budou dobrou přílohou i opečené brambory nebo hranolky.
Napsat komentář