Voňavé masové kuličky
Oblíbené nejen ve Švédsku...
11 března, 2017
Bylo to jedno z mých prvních jídel v době, kdy jsem začala vařit. Recept vyšel v druhém čísle časopisu Apetit, který tenkrát odstartoval mou vášeň. Tuhle jednoduchou dobrotu vařím dodnes, je to takové jídlo hlavně pro děti. Rozhodně bude ale chutnat i vám!
VOŇAVÉ MASOVÉ KULIČKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 30 min.
Pro 4 strávníky budete potřebovat:
NA KULIČKY:
2 lžíce oleje
300 g mletého masa (buď vepřové s hovězím, nebo jen hovězí)
1 vejce
sůl
pepř
NA OMÁČKU:
300 ml drůbežího vývaru
1 lžíci medu
2 lžíci kremžské hořčice
3 lžíce zakysané smetany
4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
sůl a pepř k případnému dochucení (já nepřidávám)
špagety
Postup:
- Mleté maso osolte a opepřete a smíchejte s vajíčkem. Vytvarujte kuličky.
- Rozehřejte si na pánvi olej a opékejte na něm zvolna kuličky. Průběžně je otáčejte.
- Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a 5 minut před dokončením opékání je přilijte do pánve a poduste společně s masovými kuličkami. Mezitím si uvařte špagety tak, aby byly ´al dente´.
- Úplně ke konci přidejte do pánve smetanu a jarní cibulky, krátce prohřejte.
- Na talíř naservírujte špagety a na ně položte kuličky. Polijte omáčkou.
Napsat komentář