Banánová střecha z Be Be sušenek

Chuťová bomba pro děti, kalorická pro dospělé...

9 března, 2017

Nevím, kdo tuhle hříšnou pochoutku vymyslel, ale je to trefa do černého. Tenhle dezert je velice známý a oblíbený. Nejde o žádné cukrářské umění, poskládat sušenky vedle sebe a natřít na ně krém dokáže skutečně každý. Ale ta chuť! Geniální.

 

BANÁNOVÁ STŘECHA Z BE BE SUŠENEK

 

Doba přípravy: 40 min. + 1 hod.tuhnutí + chlazení přes noc

 

Nachystejte si:

 

200 g másla

150 g cukru moučka

500 g tvarohu (ne ve vaničce)

4 lžíce rumu

1 balíček světlých Be Be sušenek

1 balíček tmavých Be Be sušenek

2 velké banány – co nejrovnější

300 g čokoládové polevy (já mám ráda polevu v čočkách Carla)

 

♥  Pokud nechcete střechu tak velikou, použijte jen půlku surovin. Sušenek je liché množství, tak jednu uberte, přidejte, nebo tu poslední rozpulte.

 

Postup:

  1. Utřete máslo s cukrem a pak s nimi vyšlehejte tvaroh a rum.
  2. Rozprostřete si na podložku pruh alobalu a naskládejte na něj sušenky – 3 řady po 7. Střídejte jako šachovnici světlé s tmavými.

  3. Na sušenky opatrně natřete polovinu tvarohového krému. Chce to trpělivost, sušenky se budou posouvat. Pomáhejte si druhou rukou a vydržte. Vše se krásně spojí.


  4. Na krém naskládejte opět sušenky, tentokrát vyměňte barvy. Tam, kde pod krémem leží světlá sušenky, bude nyní tmavá, a naopak.


  5. Rozetřete na druhou vrstvu sušenek druhou polovinu krému. Banánům odřízněte špičky, položte je na prostřední řadu sušenek hned za sebe.

  6. Uchopte alobal za delší strany a přiklopte tak k sobě sušenky tak, aby vytvořily střechu. Nebojte se, budou držet.
  7. Vložte střechu do lednice a nechejte ji chladnout tak dlouho, dokud krém neztuhne. Myslím, že stačí hodina.
  8. Uvařte polevu podle návodu a polijte dezert odshora až dolů. Nejvíce polevy bude v mezeře nahoře mezi sušenkami. Vraťte do lednice a nechejte tam střechu nejlépe do druhého dne. Sušenky zvlhnou a dezert bude krásně vláčný.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky