Banánová střecha z Be Be sušenek
Chuťová bomba pro děti, kalorická pro dospělé...
9 března, 2017
Nevím, kdo tuhle hříšnou pochoutku vymyslel, ale je to trefa do černého. Tenhle dezert je velice známý a oblíbený. Nejde o žádné cukrářské umění, poskládat sušenky vedle sebe a natřít na ně krém dokáže skutečně každý. Ale ta chuť! Geniální.
BANÁNOVÁ STŘECHA Z BE BE SUŠENEK
Doba přípravy: 40 min. + 1 hod.tuhnutí + chlazení přes noc
Nachystejte si:
200 g másla
150 g cukru moučka
500 g tvarohu (ne ve vaničce)
4 lžíce rumu
1 balíček světlých Be Be sušenek
1 balíček tmavých Be Be sušenek
2 velké banány – co nejrovnější
300 g čokoládové polevy (já mám ráda polevu v čočkách Carla)
♥ Pokud nechcete střechu tak velikou, použijte jen půlku surovin. Sušenek je liché množství, tak jednu uberte, přidejte, nebo tu poslední rozpulte.
Postup:
- Utřete máslo s cukrem a pak s nimi vyšlehejte tvaroh a rum.
- Rozprostřete si na podložku pruh alobalu a naskládejte na něj sušenky – 3 řady po 7. Střídejte jako šachovnici světlé s tmavými.
- Na sušenky opatrně natřete polovinu tvarohového krému. Chce to trpělivost, sušenky se budou posouvat. Pomáhejte si druhou rukou a vydržte. Vše se krásně spojí.
- Na krém naskládejte opět sušenky, tentokrát vyměňte barvy. Tam, kde pod krémem leží světlá sušenky, bude nyní tmavá, a naopak.
- Rozetřete na druhou vrstvu sušenek druhou polovinu krému. Banánům odřízněte špičky, položte je na prostřední řadu sušenek hned za sebe.
- Uchopte alobal za delší strany a přiklopte tak k sobě sušenky tak, aby vytvořily střechu. Nebojte se, budou držet.
- Vložte střechu do lednice a nechejte ji chladnout tak dlouho, dokud krém neztuhne. Myslím, že stačí hodina.
- Uvařte polevu podle návodu a polijte dezert odshora až dolů. Nejvíce polevy bude v mezeře nahoře mezi sušenkami. Vraťte do lednice a nechejte tam střechu nejlépe do druhého dne. Sušenky zvlhnou a dezert bude krásně vláčný.
Napsat komentář