Polévka z hlávkového zelí

Jemná a voňavá lahoda...

3 března, 2017

Myslíte, že se zelná polévka musí vařit pouze z kysaného zelí? Já jsem zkusila hlávkové a nemůžu jinak, než se s vámi o recept podělit! Polévka byla úžasně jemná, voňavá a báječně chutnala.

 

POLÉVKA Z HLÁVKOVÉHO ZELÍ

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 40 min.


Na 6 porcí si připravte:

 

2 lžíce másla

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

6 kuliček nového koření

1 lžíci kmínu

3 bobkové listy

1 menší hlávku bílého zelí nakrouhanou na proužky

750 ml domácího vývaru

3 brambory

2 lžíce octa

150 ml smetany ke šlehání

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Na másle orestujte cibuli. Když zesklovatí, vhoďte k ní všechno koření a asi minutu společně opékejte.
  2. Do hrnce vložte nakrouhané zelí a za stálého míchání restujte tak dlouho, dokud zelí nebude obalené máslem a nezavoní společně s kořením. Trvá to tak 2 minuty.
  3. Zalijte základ vývarem, aby sahal jen trochu nad zelí, ztlumte teplotu a zvolna vařte pod pokličkou 20 min. Pak přihoďte brambory, dolijte vývar a dovařte do změknutí ještě 15 minut.

  4. Před dokončením přilijte do polévky ocet a smetanu. Nechte krátce projít varem. Dotáhněte chuť polévky solí a pepřem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky