Batátový krém

Hřejivá polévka s nádechem tropů ...

18 února, 2017

Vynikající a výživná polévka ze sladkých brambor, které ve skutečnosti brambory nejsou. Batáty jsou hlízy povijnice jedlé, tropické rostliny. Pěstují se v Asii, Africe a Americe. Bývají bílé, červené a žluté. Obsahují více vitamínu C než naše brambory. Můžete je připravovat stejným způsobem. Já jsem dnes vyzkoušela polévku. Je skvělá!

 

 

BATÁTOVÝ KRÉM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.


Na 6 porcí polévky si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 velkou cibuli nasekanou na kostičky

2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem

2 velké batáty oloupané a nakrájené na kostky

1 cm oloupaného zázvoru

1 l domácího drůbežího nebo zeleninového vývaru

150 ml kokosového mléka

opečené proužky slaniny k podávání

olivový olej k podávání

petrželka na ozdobu

sůl

 

 

 

Postup:

  1. Na másle a olivovém oleji opečte cibuli dosklovata. Pak k ní přihoďte česnek a nechejte je spolu asi minutu restovat.
  2. Na základ vhoďte batáty, promíchejte a čekejte, dokud nebudou všechny obalené tukem a cibulí s česnekem. V tu chvíli nalijte do hrnce vývar, stáhněte plamen a pod pokličkou vařte 20 min. – do změknutí batát. Ke konci teprve přidejte zázvor.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Pokud bude polévka hodně hustá, můžete ji trochu zředit vroucí vodou. Nakonec do ní vmíchejte kokosové mléko.
  4. Polévku podávejte s opečenou slaninou, pokapanou olivovým olejem a ozdobte ji čerstvou petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky