Batátový krém
Hřejivá polévka s nádechem tropů ...
18 února, 2017
Vynikající a výživná polévka ze sladkých brambor, které ve skutečnosti brambory nejsou. Batáty jsou hlízy povijnice jedlé, tropické rostliny. Pěstují se v Asii, Africe a Americe. Bývají bílé, červené a žluté. Obsahují více vitamínu C než naše brambory. Můžete je připravovat stejným způsobem. Já jsem dnes vyzkoušela polévku. Je skvělá!
BATÁTOVÝ KRÉM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 25 min.
Na 6 porcí polévky si připravte:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 velkou cibuli nasekanou na kostičky
2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem
2 velké batáty oloupané a nakrájené na kostky
1 cm oloupaného zázvoru
1 l domácího drůbežího nebo zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
opečené proužky slaniny k podávání
olivový olej k podávání
petrželka na ozdobu
sůl
Postup:
- Na másle a olivovém oleji opečte cibuli dosklovata. Pak k ní přihoďte česnek a nechejte je spolu asi minutu restovat.
- Na základ vhoďte batáty, promíchejte a čekejte, dokud nebudou všechny obalené tukem a cibulí s česnekem. V tu chvíli nalijte do hrnce vývar, stáhněte plamen a pod pokličkou vařte 20 min. – do změknutí batát. Ke konci teprve přidejte zázvor.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Pokud bude polévka hodně hustá, můžete ji trochu zředit vroucí vodou. Nakonec do ní vmíchejte kokosové mléko.
- Polévku podávejte s opečenou slaninou, pokapanou olivovým olejem a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
Napsat komentář