Nepečený dort s jahodami
Do dětství, které voní jahodami, se vracím moc ráda...
12 února, 2017
Opět návrat do mého dětství. Kdykoliv nám maminka udělala tenhle dort, dlouho nevydržel. Samozřejmě nejlepší je z čerstvých jahod v sezóně. Touhle dobrotou se zavděčíte snad každému dítěti.
♥ Při skládání pater piškoty vždy jemně přimáčkněte. Spojí se lépe se smetanou.
NEPEČENÝ DORT S JAHODAMI
Doba přípravy: 30 min.
Na velkou dortovou formu si připravte:
360 g kulatých piškotů
4 zakysané smetany
1 smetanu ke šlehání
3 vanilkové cukry
1 kg jahod
Postup:
- Nachystejte si rozevírací dortovou formu. Jahody očistěte a nakrájejte na silnější plátky.
- Vyšlehejte šlehačku. Ve velké míse smíchejte zakysané smetany s vanilkovými cukry a pak k nim přimíchejte šlehačku.
- Na dno formy naskládejte první vrstvu piškotů plochou stranou dolů. Na ně naskládejte jahody. Zalijte je třetinou smetanové směsi.
- Další vrstvou budou opět piškoty, které budete skládat i po obvodu formy – plochou stranou ven. Na piškoty přijdou zase jahody, které zalijete druhou třetinou smetany.
- Čeká vás poslední piškotové patro – zase skládejte piškoty i po obvodu. Na piškoty přijde zbytek jahod, které zalijete zbylou smetanovou směsí.
- Dort přikryjte fólií a vložte do chladničky, kde by měl čekat minimálně přes noc. Čím víc se proleží, tím lépe se spojí všechna patra a při krájení a servírování bude dort držet hezky pohromadě.
Napsat komentář