Kachní stehno se šťouchanými bramborami a houbami
Křupavá kachna s překvapivou přílohou...
8 února, 2017
Proč jíst kachnu jen se zelím a knedlíky, když je stejně báječná i s jinou přílohou? Napadlo mě smíchat houby s bramborami a musím říct, že tahle nevšední kombinace zafungovala naprosto skvěle! Věřte, že příprava byla mnohem jednodušší, než se vám může na první pohled zdát. Abyste docílili jemného masíčka a křupavé kůrky, pečte kachnu delší dobu při nižší teplotě, kterou zvýšíte až ke konci. Toho času nebudete litovat!
KACHNÍ STEHNO SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI A HOUBAMI
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření + pečení: 3,5 hod.
Ingredience na 4 porce:
KACHNA
4 kachní čtvrtky
sůl
kmín
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S HOUBAMI
8 velkých brambor nakrájených na kostičky
1 lžíce másla
2 šalotky posekané nadrobno
2 hrsti nakrájených lesních hub (čerstvých či mražených)
1 stroužek česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
100 ml smetany
jarní cibulka nasekaná nadrobno na ozdobu
Postup:
- Rozpalte troubu na 160´C. Kachní čtvrtky omyjte a osušte, osolte a zasypejte kmínem. Vložte je do pekáče. Pustí tuk, proto je pečte nejdříve „nasucho“. Přikryjte pekáč víkem a pečte kachnu v rozpálené troubě 3 hodiny. Průběžně podle potřeby podlévejte vroucí vodou.
- Půl hodiny před koncem sundejte z pekáče víko a zvyšte teplotu v troubě na 200´C, aby se vytvořila křupavá kůžička.
- Mezitím si připravte brambory. Vařte je v osolené vodě 20 minut.
- Než se uvaří brambory, je čas na houby. Na másle zpěňte šalotku a vhoďte k ní houby (mražené po chvilce povolí). Osolte je, opepřete, prolisujte k nim česnek a krátce orestujte. Pak je podlijte vroucí vodou a duste 15 minut.
- Když se brambory uvaří, sceďte vodu, rozmačkejte je zlehka šťouchadlem a přidejte k nim houbovou směs. Promíchejte se smetanou.
- Na talíři podávejte tuto dobrotu posypanou jarní cibulkou.
Napsat komentář