Kachní stehno se šťouchanými bramborami a houbami

Křupavá kachna s překvapivou přílohou...

8 února, 2017

 Proč jíst kachnu jen se zelím a knedlíky, když je stejně báječná i s jinou přílohou? Napadlo mě smíchat houby s bramborami a musím říct, že tahle nevšední kombinace zafungovala naprosto skvěle! Věřte, že příprava byla mnohem jednodušší, než se vám může na první pohled zdát. Abyste docílili jemného masíčka a křupavé kůrky, pečte kachnu delší dobu při nižší teplotě, kterou zvýšíte až ke konci. Toho času nebudete litovat!

 

KACHNÍ STEHNO SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI A HOUBAMI

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření + pečení: 3,5 hod.

 

Ingredience na 4 porce:

 

KACHNA

4 kachní čtvrtky

sůl

kmín

 

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S HOUBAMI

8 velkých brambor nakrájených na kostičky

1 lžíce másla

2 šalotky posekané nadrobno

2 hrsti nakrájených lesních hub (čerstvých či mražených)

1 stroužek česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

100 ml smetany

 

jarní cibulka nasekaná nadrobno na ozdobu

 

 

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 160´C. Kachní čtvrtky omyjte a osušte, osolte a zasypejte kmínem. Vložte je do pekáče. Pustí tuk, proto je pečte nejdříve „nasucho“. Přikryjte pekáč víkem a pečte kachnu v rozpálené troubě 3 hodiny. Průběžně podle potřeby podlévejte vroucí vodou.
  2. Půl hodiny před koncem sundejte z pekáče víko a zvyšte teplotu v troubě na 200´C, aby se vytvořila křupavá kůžička.
  3. Mezitím si připravte brambory. Vařte je v osolené vodě 20 minut.
  4. Než se uvaří brambory, je čas na houby. Na másle zpěňte šalotku a vhoďte k ní houby (mražené po chvilce povolí). Osolte je, opepřete, prolisujte k nim česnek a krátce orestujte. Pak je podlijte vroucí vodou a duste 15 minut.
  5. Když se brambory uvaří, sceďte vodu, rozmačkejte je zlehka šťouchadlem a přidejte k nim houbovou směs. Promíchejte se smetanou.
  6. Na talíři podávejte tuto dobrotu posypanou jarní cibulkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky