Amoletka do polévky
Polévka má být pestrá...
22 ledna, 2017
Co by to bylo za vývar bez nudlí, knedlíčků nebo amoletky? Já mám nejraději polévky, ve kterých „stojí“ lžíce. U nás je ve zvyku podávat nudle a ostatní přísady zvlášť. Každý si tak nabere, co má rád, a množství, které mu vyhovuje. Už jsem vás učila kvasnicové knedlíčky – viz Kvasnicové knedlíčky do polévky, dnes to bude amoletka.
AMOLETKA DO POLÉVKY
Doba přípravy: 3 min. + 5 min. na odpočinutí těsta
Doba smažení: 5 min.
Na 1 amoletku si připravte:
2 vejce
100 g hladké mouky
100 ml mléka
½ lžičky soli
½ hrsti nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček)
slunečnicový olej na smažení
Postup:
- V hrnečku nebo misce rozšlehejte dohladka vajíčko s moukou. Chvíli to trvá, ale mějte trpělivost, v těstě by neměly být hrudky.
- Přilijte mléko a ještě prošlehejte. Osolte a vmíchejte bylinky. Nechte těsto 5 minut odpočinout.
- Na pánvi mezitím rozpalte olej a pak na něj nalijte rovnoměrně těsto. Ztlumte teplotu a opečte amoletku z obou stran dozlatova.
- Po vyjmutí ji srolujte a nakrájejte na proužky.
Napsat komentář