Trhanec s malinovou omáčkou

Utrhněte si pro sebe co nejvíc!

18 ledna, 2017

Něco mezi palačinkou a lívancem. Něco z Rakouska, které miluji. Něco tak dobrého, že byste si chtěli utrhnout víc a víc… To je trhanec! Dnes vám ho předkládám s malinovou omáčkou. Pokud jste o něm někdy slyšeli a ještě váháte, zda se do něj pustit, tak už utíkejte pro mouku a vajíčka!

 ♥  Pro maliny nemusíte běžet ke „Dvanácti měsíčkům“, na omáčku použijte klidně mražené. Voda, kterou obsahují, konzistenci omáčky prospěje. Mražené maliny kupuji nejraději v Lidlu. Jsou skvělé.

 

 

TRHANEC S MALINOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 5 min. + 15 min. na odpočinutí těsta

Doba vaření: 1 kus 10 min.

 

 

Na 4 ne úplně veliké porce budou potřeba:

(z tohoto množství budete opékat 2 placky)

 

4 žloutky

500 ml mléka

250 g polohrubé mouky

1 lžička soli

sníh ze 4 bílků

100 g másla rozděleného na 4 plátky

 

MALINOVÁ OMÁČKA

500 g mražených malin

100 g třtinového cukru

 

čerstvé maliny na ozdobu

moučkový cukr na posypání

 

 

Postup:

  1. Rozšlehejte v míse žloutky s mlékem a poté k nim prosejte mouku se solí. Metlou vyšlehejte hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.
  2. Mezitím si připravte malinovou omáčku. V kastrůlku pomalu zahřívejte maliny společně s cukrem. Promíchávejte, aby se omáčka nepřipálila.
  3. Opatrně vmíchejte do těsta sníh. Vznikne vám krásná nadýchaná hmota.
  4. Na velké pánvi rozehřejte máslo, na které nalijete polovinu těsta. Ztlumte teplotu a zvolna opékejte. Když bude placka (ještě pořád to není trhanec) pevná, obraťte ji.
  5. Opékejte stejným způsobem a těsně před koncem ještě v pánvi vařečkou nebo vidličkami placku roztrhejte. V tu chvíli přidejte do pánve druhou část másla a ještě opečte.
  6. Trhanec podávejte politý omáčkou a posypaný cukrem. Ozdobte talíř čerstvými malinami, pokud je máte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky