Kuře zapečené pod bramborovou kaší

Báječné kuře pod peřinkou, které vás zaručeně zahřeje...

16 ledna, 2017

Je tolik možností, jak si uvařit kuřecí prsíčka. Ale co takhle zapéct je? A rovnou pod hebkou bramborovou kaší. Získáte dokonalé spojení chutí a pokud každou porci zapečete zvlášť v misce, dětem se bude líbit, že můžou dlabat lžící. Myslím, že se to bude líbit i vám.

 ♥  Nejlepší postup je dát si vařit brambory a mezitím podusit kuřecí maso.

♥  Moc ráda používám přírodní koření na drůbež Nahrin od firmy Just. Pokud ho nemáte, použijte koření, které uvádím v receptu. Bude to také skvělé! 

 

 

KUŘE ZAPEČENÉ POD BRAMBOROVOU KAŠÍ

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

Doba zapékání: 25 min.

 

 

Pro 4 osoby budete potřebovat:

 

BRAMBOROVÁ KAŠE:

8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 150 ml teplého mléka
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl
špetku muškátového oříšku

 

MASO:

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku nasekaného nadrobno

4 kuřecí prsa pokrájená na drobnější kousky

sůl

čerstvě mletý pepř

mletou červenou papriku

½ lžičky kari

1 lžičku sušeného rozmarýnu

 ♥ nebo místo těchto 3 koření použijte koření na drůbež Nahrin 

150 ml bílého vína

 

 

Postup:

 

BRAMBOROVÁ KAŠE:

  1. Zahřejte na plotně vodu tak, aby byla horká. Teprve pak do ní vložte brambory, osolte, přikryjte hrnec pokličkou a uvařte je doměkka.
  2. Po uvaření přeceďte, přesypte do nádoby na mixování a přilijte ohřáté mléko. K němu vložte máslo.
  3. Ručním šlehačem rozmixujte dohladka. Když je kaše hotová, přilijte ještě smetanu a vyšlehejte do „obláčkové“ konzistence. Nastrouhejte do ní muškátový oříšek.

    MASO:

  1. Mezitím si rozpalte troubu na 200´C. Na pánvi na másle a oleji orestujte cibuli, přihoďte k ní česnek a opékejte, dokud nezesklovatí.
  2. Na základ vhoďte maso, ochuťte a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte vínem, které necháte zredukovat. Ztlumte teplotu a podle potřeby podlijte vroucí vodou.


  3. Ztlumte plamen a přikryté duste maso tak dlouho, než připravíte bramborovou kaši.

DOKONČENÍ:

  1. Do zapékacích misek rozdělte maso se šťávou a přikryjte ho bramborovou kaší.


  2. Naskládejte misky na plech, který vložíte do rozpálené trouby. Zapékejte cca. 25 min., dokud kaše nebude zlatá.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Kuře zapečené pod bramborovou kaší”

  1. Pavla napsal:

    Tohle mě zaujalo hned po přečtení. Super typ na obměnu klasiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky