Kuře zapečené pod bramborovou kaší
Báječné kuře pod peřinkou, které vás zaručeně zahřeje...
16 ledna, 2017
Je tolik možností, jak si uvařit kuřecí prsíčka. Ale co takhle zapéct je? A rovnou pod hebkou bramborovou kaší. Získáte dokonalé spojení chutí a pokud každou porci zapečete zvlášť v misce, dětem se bude líbit, že můžou dlabat lžící. Myslím, že se to bude líbit i vám.
♥ Nejlepší postup je dát si vařit brambory a mezitím podusit kuřecí maso.
♥ Moc ráda používám přírodní koření na drůbež Nahrin od firmy Just. Pokud ho nemáte, použijte koření, které uvádím v receptu. Bude to také skvělé!
KUŘE ZAPEČENÉ POD BRAMBOROVOU KAŠÍ
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 20 min.
Doba zapékání: 25 min.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
BRAMBOROVÁ KAŠE:
8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 150 ml teplého mléka
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl
špetku muškátového oříšku
MASO:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 velkou cibuli nasekanou nadrobno
2 stroužky česneku nasekaného nadrobno
4 kuřecí prsa pokrájená na drobnější kousky
sůl
čerstvě mletý pepř
mletou červenou papriku
½ lžičky kari
1 lžičku sušeného rozmarýnu
♥ nebo místo těchto 3 koření použijte koření na drůbež Nahrin
150 ml bílého vína
Postup:
BRAMBOROVÁ KAŠE:
- Zahřejte na plotně vodu tak, aby byla horká. Teprve pak do ní vložte brambory, osolte, přikryjte hrnec pokličkou a uvařte je doměkka.
- Po uvaření přeceďte, přesypte do nádoby na mixování a přilijte ohřáté mléko. K němu vložte máslo.
- Ručním šlehačem rozmixujte dohladka. Když je kaše hotová, přilijte ještě smetanu a vyšlehejte do „obláčkové“ konzistence. Nastrouhejte do ní muškátový oříšek.
MASO:
- Mezitím si rozpalte troubu na 200´C. Na pánvi na másle a oleji orestujte cibuli, přihoďte k ní česnek a opékejte, dokud nezesklovatí.
- Na základ vhoďte maso, ochuťte a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte vínem, které necháte zredukovat. Ztlumte teplotu a podle potřeby podlijte vroucí vodou.
- Ztlumte plamen a přikryté duste maso tak dlouho, než připravíte bramborovou kaši.
DOKONČENÍ:
- Do zapékacích misek rozdělte maso se šťávou a přikryjte ho bramborovou kaší.
- Naskládejte misky na plech, který vložíte do rozpálené trouby. Zapékejte cca. 25 min., dokud kaše nebude zlatá.
Tohle mě zaujalo hned po přečtení. Super typ na obměnu klasiky.
Je to bašta!