Dvoubarevná bábovka s marmeládou
Vláčná klasika s překvapením...
10 ledna, 2017
Chtěla jsem se pokusit o něco nového a výsledek byl vynikající. Marmeláda dává bábovce vláčnost a ještě podtrhne výrazné kakao. Dohromady spolu hrají krásnou symfonii, kterou když necháte rozehrát, setkáte se se spokojenými úsměvy těch, kterým bábovku s láskou podáte.
DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA S MARMELÁDOU
Doba přípravy: do 20 min.
Doba pečení: 45 min.
Na klasickou bábovkovou formu je potřeba:
6 žloutků
sníh z 5 bílků
300 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
250 g rozpuštěného másla
350 g polohrubé mouky
5 lžic kvalitního kakaa
5 lžic výrazné marmelády (višňové, rybízové…)
máslo a strouhanka na vymazání formy
Postup:
- Troubu rozpalte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
- Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a pak k nim přidejte smetanu, rozpuštěné máslo a mouku. Poté opatrně vmíchejte sníh.
- Oddělte si do další misky třetinu těsta, do které vmícháte kakao a marmeládu. Vyšlehejte metličkou.
- Do formy nalijte třetinu světlého těsta, na ni opatrně rozprostřete kakaovo – marmeládovou směs a na ni zbytek světlého těsta.
- Krásně uhlaďte a pečte asi 45 min. Že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle. Když ji zapíchnete do středu bábovky a nebudou na ní drobečky, je hotovo.
- Bábovku vyklápějte z formy vychladnutou a posypejte ji moučkovým cukrem.
Tak to vypadá moc dobře. Asi v sobotu vyzkouším;-)
Tak se budu těšit na výsledek!