Slunečnicové sušenky s ovesnými vločkami
Zdravé vánoční pečení...
19 prosince, 2016
Vánoce zdravě? Mlsání bez mouky? Ano! Tohle „cukroví“ zachutná nejen příznivcům zdravé výživy, ale i dětem. Všechny ingredience spolu báječně ladí. Sušenky jsou vláčné a plné prospěšných vitamínů a vlákniny. Tak je pojďte zkusit! Vyberte si formičky, jaké se vám líbí, a těšte se na nevšední chuťový zážitek.
♥ Pokud chcete přece jen trochu zahřešit, hotové sušenky můžete po vychladnutí namáčet zespoda do čokolády.
SLUNEČNICOVÉ SUŠENKY S OVESNÝMI VLOČKAMI
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 20 min.
Na 30 – 40 kousků (podle formiček):
1 zralý banán
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek slunečnicových semínek
1 hrst rozinek
1 hrst sušených brusinek
1/2 hrnku nasekaných ořechů (druh dle vaší chuti)
100 ml jablečné přesnídávky
Postup:
- Rozmačkejte vidličkou banán a smíchejte ho s ostatními surovinami. Vzniklé těsto nechejte chvíli odležet.
- Mezitím si rozpalte troubu na 180´C.
- Na plech vyložený pečicím papírem si vždy položte formičku a do ní napěchujte lžičkou těsto. Zarovnejte ho do výšky formičky. Tu pak opatrně sejměte a pokračujte s dalšími sušenkami.
- Pečte asi 180´C. Hotové sušenky nechejte vychladnout.
Napsat komentář