Kokosky

Hříšně sladké pokušení...

12 prosince, 2016

 Zbožňuji je! Nikdy jich není dost! Právě proto peču vždy dvojitou dávku a někdy to ještě do Vánoc zopakuji. Nešetřete na kokosu! Ty levné balíčky, co dostanete v každém obchodě, obsahují většinou přesušený kokos, který vám toto cukroví nikdy nevykouzlí takové, jaké by mělo být – tedy vláčné. Meruňková marmeláda tuto vlastnost ještě podpoří. Takže: Na povrchu křupavé a uvnitř vláčné! 

 

KOKOSKY

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 1 plech cca.  15 min.

dsc03959-large

 

Na 2 – 3 plechy potřebujete:

 

3 bílky ušlehané do sněhu

180 g  moučkového cukru

2 lžíce meruňkové marmelády

180 g kvalitního strouhaného kokosu (Bio kokos od Alnatury)

 

 

Postup:

 

  1. Připravte si vodní lázeň. Do kastrůlku nalijte vodu, přiveďte ji k varu a na kastrůlek položte misku, do které přemístíte vyšlehaný sníh z bílků. Stáhněte teplotu a nechejte misku ohřívat nad párou. Sníh se postupně zahřeje a vy do něho metličkou vmícháte cukr.
  2. Promíchávejte a čekejte, až se hmota spojí a zmenší objem. Až bude horká, máte hotovo.befunky-collage-large
  3. Misku se sněhovo – cukrovou hmorou odstavte a nechejte téměř vychladnout. Poté do ní zapracujte kokos a marmeládu.
  4. Troubu si rozpalte na 140´C. Na plechy lžičkou a rukou tvarujte malé kopečky kokosek.dsc03943-large
  5. Pečte cca. 15 minut. Že jsou kokosky hotové, poznáte podle růžovo – světlehnědé barvy. Kokosky budou po vyjmutí z trouby měkké, ale nenechte se tím zmást a nechte je vychladnout. Teprve pak je sundejte z plechu. Ztuhnou.dsc03948-large

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky