Kokosky
Hříšně sladké pokušení...
12 prosince, 2016
Zbožňuji je! Nikdy jich není dost! Právě proto peču vždy dvojitou dávku a někdy to ještě do Vánoc zopakuji. Nešetřete na kokosu! Ty levné balíčky, co dostanete v každém obchodě, obsahují většinou přesušený kokos, který vám toto cukroví nikdy nevykouzlí takové, jaké by mělo být – tedy vláčné. Meruňková marmeláda tuto vlastnost ještě podpoří. Takže: Na povrchu křupavé a uvnitř vláčné!
KOKOSKY
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 1 plech cca. 15 min.
Na 2 – 3 plechy potřebujete:
3 bílky ušlehané do sněhu
180 g moučkového cukru
2 lžíce meruňkové marmelády
180 g kvalitního strouhaného kokosu (Bio kokos od Alnatury)
Postup:
- Připravte si vodní lázeň. Do kastrůlku nalijte vodu, přiveďte ji k varu a na kastrůlek položte misku, do které přemístíte vyšlehaný sníh z bílků. Stáhněte teplotu a nechejte misku ohřívat nad párou. Sníh se postupně zahřeje a vy do něho metličkou vmícháte cukr.
- Promíchávejte a čekejte, až se hmota spojí a zmenší objem. Až bude horká, máte hotovo.
- Misku se sněhovo – cukrovou hmorou odstavte a nechejte téměř vychladnout. Poté do ní zapracujte kokos a marmeládu.
- Troubu si rozpalte na 140´C. Na plechy lžičkou a rukou tvarujte malé kopečky kokosek.
- Pečte cca. 15 minut. Že jsou kokosky hotové, poznáte podle růžovo – světlehnědé barvy. Kokosky budou po vyjmutí z trouby měkké, ale nenechte se tím zmást a nechte je vychladnout. Teprve pak je sundejte z plechu. Ztuhnou.
Napsat komentář