Těstoviny se smetanovou žampiónovou omáčkou
Skvělá a jednoduchá italská bašta...
7 prosince, 2016
A máme tu další těstoviny. Vynikající rychlovka na vysoké úrovni. Tedy pokud použijete kvalitní těstoviny a pravý parmazán. Omyl většiny českých pizzeriií a ´italských restaurací´ je, že těstoviny mají v omáčkách plavat. Rozhodně ne. Těstovina se má smetanou pouze obalit, nalepit ji na sebe. Právě proto mají Italové tolik druhů těstovin. Má to svůj význam. Každý tvar má svou omáčku. K téhle si dejte třeba široké nudle (fettuccine, pappardelle, tagliatelle). A nezapomeňte těstoviny po uvaření vmíchat do omáčky. Ne, že na talíř hodíte těstoviny a ty pak zalijete rybníkem!
TĚSTOVINY SE SMETANOVOU ŽAMPIÓNOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: do 10 min.
Ingredience na 2 porce:
čerstvé těstoviny
2 lžíce másla
250 g nejlépe hnědých žampiónů pokrájených na plátky
2 stroužky česneku – prolisované
sůl
čerstvě mletý pepř
cca. 3 cm parmazánu nasekaného na kousky + pár plátků na ozdobu
150 ml smetany ke šlehání
hrst nasekané čerstvé bazalky + lístky na ozdobu
Postup:
- Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
- Na másle orestujte krátce žampióny a přidejte k nim prolisovaný česnek. Nechte je spolu opékat 5 minut. Žampióny budou zlatavé a zároveň měkké.
- Vsypejte k houbám parmazán a promíchejte, krásně se rozpustí. Zalijte smetanou a vmíchejte do omáčky uvařené těstoviny, krátce prohřejte. Když se krásně obalí, přidejte k nim bazalku. Servírujte ozdobené plátky parmazánu a bazalkou.
Napsat komentář