Těstoviny se smetanovou žampiónovou omáčkou

Skvělá a jednoduchá italská bašta...

7 prosince, 2016

A máme tu další těstoviny. Vynikající rychlovka na vysoké úrovni. Tedy pokud použijete kvalitní těstoviny a pravý parmazán. Omyl většiny českých pizzeriií a ´italských restaurací´ je, že těstoviny mají v omáčkách plavat. Rozhodně ne. Těstovina se má smetanou pouze obalit, nalepit ji na sebe. Právě proto mají Italové tolik druhů těstovin. Má to svůj význam. Každý tvar má svou omáčku. K téhle si dejte třeba široké nudle (fettuccine, pappardelle, tagliatelle). A nezapomeňte těstoviny po uvaření vmíchat do omáčky. Ne, že na talíř hodíte těstoviny a ty pak zalijete rybníkem!

 

 

TĚSTOVINY SE SMETANOVOU ŽAMPIÓNOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: do 10 min.

dsc03711-large

 

Ingredience na 2 porce:

 

čerstvé těstoviny

2 lžíce másla

250 g nejlépe hnědých žampiónů pokrájených na plátky

2 stroužky česneku – prolisované

sůl

čerstvě mletý pepř

cca. 3 cm parmazánu nasekaného na kousky + pár plátků na ozdobu

150 ml smetany ke šlehání

hrst nasekané čerstvé bazalky + lístky na ozdobu

 

dsc03701-large

 

Postup:

 

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
  2. Na másle orestujte krátce žampióny a přidejte k nim prolisovaný česnek. Nechte je spolu opékat 5 minut. Žampióny budou zlatavé a zároveň měkké.

    dsc03702-large

  3. Vsypejte k houbám parmazán a promíchejte, krásně se rozpustí. Zalijte smetanou a vmíchejte do omáčky uvařené těstoviny, krátce prohřejte. Když se krásně obalí, přidejte k nim bazalku. Servírujte ozdobené plátky parmazánu a bazalkou.

    dsc03704-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky