Krevety s pikantní omáčkou
Úchvatný předkrm za pár minut...
3 prosince, 2016
Inspiraci na tenhle recept jsem získala v mé oblíbené italské restauraci. Příprava tohoto pokrmu je stejně tak rychlá jako vaření. A chuť je znamenitá! Pokud přidáte více krevet, klidně toto jídlo můžete prohlásit za hlavní.
♥ Použijte větší krevety, ty maličké, co se dají koupit všude, nebudou křehké.
KREVETY S PIKANTNÍ OMÁČKOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: cca. 5 min.
Na 1 předkrmovou porci počítejte:
100 g mražených vyloupaných a předvařených krevet (např. Gambas)
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek na malinké kostičky nasekaného česneku
asi 3 cm čerstvé chilli papričky pokrájené nadrobno
1/2 hrsti piniových oříšků
100 ml bílého vína
2 lžíce rajčatového protlaku (doporučuji zn. Valfrutta)
sůl
čerstvě mletý pepř
4 lístky bazalky nasekané nadrobno
Postup:
- Krevety propláchněte, zbavte je ocásků a případně střívek, pokud v nich zůstala.
- Rozpalte olej a orestujte na něm krátce česnek a chilli papričku. Přidejte krevety, piniové oříšky. Opékejte je minutu a zalijte vínem.
- Po další minutě vlijte protlak a míchejte, šťáva se rychle zredukuje. Krevety se musí opékat krátce, jinak budu gumové – 3 min. Osolte a opepřete. Vmíchejte bazalku.
- Podávejte s rukolou zalitou panenským olivovým olejem a třeba i s bagetkou.
Napsat komentář