Tartaletky s jablky a mascarpone

Hřejivá cesta do nebes...

30 listopadu, 2016

 Na tenhle recept jsem moc pyšná. Byl to takový pokus, který vyšel famózně! Myslím, že všechny ingredience se k sobě dokonale hodí. Tento báječný dezert vás přímo zahřeje. S klidným svědomím jej můžete naservírovat náročné návštěvě.

Tartaletky jsou vlastně čímkoliv plněné košíčky. Formičky na ně jsou snadno dostupné. Já mám keramické z Tchiba.

♥  Pokud nemáte formičky na tartaletky, zdvojnásobte množství ingrediencí a upečte koláč.

 

TARTALETKY S JABLKY A MASCARPONE

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 25 min.

dsc03642-large

 

Na 4 tartaletky:

 

JABLEČNÁ SMĚS:

2 lžíce másla

3 lžíce třtinového cukru

3 jablka oloupaná a nastrouhaná na plátky

hrst vlašských ořechů nasekaných na menší kousky

3 lžíce meruňkového džemu

šťáva z půlky citrónu

 

TĚSTO:

40 g změklého másla

50 g třtinového cukru

1 vejce

kůra z 1 citrónu

80 g mascarpone

80 g hladké mouky

1 lžička kypřícího prášku

½ lžičky mleté skořicedsc03618-large

 

NÁPLŇ:

100 g mascarpone

1 vejce

2 lžíce citrónového krému (např. Marks and Spencer)

 

máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček

 

dsc03613-large

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte jablka. Na másle nechte zkaramelizovat cukr a přidejte k němu jablka, ořechy a citrónovou šťávu. Duste směs tak dlouho, dokud se šťáva nezredukuje.  Poté vmíchejte džem a spojte ho se směsí.dsc03616-large
  2. Rozpalte si troubu na 160´C (horkovzdušnou).
  3. Vyšlehejte do pěny cukr s vejcem a máslem. Pak přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a přidejte skořici. Do těsta vmíchejte mascarpone s citrónovou kůrou a ještě společně vyšlehejte.
  4. Teď je na řadě náplň. Ručním mixérem vyšlehejte mascarpone s vejcem a poté k nim vmíchejte citrónový krém.
  5. Formičky na tartaletky vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Na dno formiček rozprostřete těsto, na něj přijde náplň a nakonec jablečná směs.dsc03619-large
  6. Formičky naskládejte na plech a pečte asi 25 min. Že jsou tartaletky hotové poznáte tak, že se těsto odděluje od okrajů a povrch je zlatý.
  7. Tartaletky opatrně vklápějte z formiček, až budou vlažné. V té chvíli budou asi i nejlépe chutnat.

    dsc03648-largedsc03629-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky