Těstoviny s rajčátky a rozmarýnem
Skvělé a voňavé jídlo za pár minut...
22 listopadu, 2016
Jak káže italská kuchyně: hlavně jednoduše a z kvalitních surovin! Stačí vám čerstvé těstoviny – ze sušených opravdu neuvaříte tak chutné jídlo, skvělý olivový olej, povedená rajčátka, čerstvý rozmarýn a pravý parmezán. Bleskově s nimi vykouzlíte dokonalý oběd nebo večeři. Uvádím množství surovin na jednu porci.
TĚSTOVINY S RAJČÁTKY A ROZMARÝNEM
Doba přípravy: 5 min.
Doba vaření: 7 min.
Na 1 osobu připadnou:
čerstvé těstoviny – široké nudle (tagliatelle, papardelle, fettuccine)
1 lžíce olivového oleje + olivový olej k podávání
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
větvička čerstvého rozmarýnu
6 zralých koktejlových rajčátek překrojených napůl
nasekaný parmazán
sůl
Postup:
- Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
- Mezitím si rozpalte na pánvi olivový olej a opečte v něm česnek společně s rozmarýnem. Ztlumte teplotu a opékejte je pomalu za stálého míchání. Získáte tak voňavý olej – základ celé chuti. Pozor – česnek se nesmí spálit, zhořknul by.
- Asi po 2 minutách přidejte rajčátka a opékejte je tak, aby se nerozmačkala, pouze změkla.
- Uvařené a scezené těstoviny přidejte do pánve a promíchejte je společně se základem.
- Podávejte s parmezánem a polité dávkou toho nejlepší olivového oleje, co máte.
Napsat komentář