Vločková polévka

Ovesné vločky v teplé variantě...

21 listopadu, 2016

Ovesné vločky si můžete dát nejen k snídani, ale i k obědu v polévce. Možná to někoho zaskočí, ale věřte, že tahle polévka je skvělá. Mnozí z vás ocení bleskovou přípravu. Vězte, že tato polévka je i zdravá a výživná.

 

 

VLOČKOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: do 10 min.

Doba vaření: 20 min.

 

dsc03492-large

Na 4-6 porcí budete potřebovat:

 

1 lžíci másla

1 cibuli nakrájenou na kostičky

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

2 hrsti ovesných vloček

1 vejce

1 mrkev pokrájenou na kostičky

1 petržel pokrájenou na kostičky

kousek celeru pokrájeného na kostičky

750 ml vývaru (opět připomínám domácí)

 

 

Postup:

 

  1. Na másle nechte zesklovatět cibulku a přidejte k ní po chvilce česnek.
  2. Potom do hrnce nasypejte vločky a míchejte je, dokud se neobalí máslem i cibulkou.
  3. Nyní na vločky rozklepněte vejce a zamíchejte. Přidejte mrkev, petržel a celer, zalijte vývarem a vařte pod pokličkou 15 minut.
  4. Polévku můžete před podáváním posypat čerstvými bylinkami jako třeba pažitkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Jeden komentář: “Vločková polévka”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Tak tu dělám často. Ale nedávám česnek. Díky za tip – zkusím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky