Vločková polévka
Ovesné vločky v teplé variantě...
21 listopadu, 2016
Ovesné vločky si můžete dát nejen k snídani, ale i k obědu v polévce. Možná to někoho zaskočí, ale věřte, že tahle polévka je skvělá. Mnozí z vás ocení bleskovou přípravu. Vězte, že tato polévka je i zdravá a výživná.
VLOČKOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: do 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 4-6 porcí budete potřebovat:
1 lžíci másla
1 cibuli nakrájenou na kostičky
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
2 hrsti ovesných vloček
1 vejce
1 mrkev pokrájenou na kostičky
1 petržel pokrájenou na kostičky
kousek celeru pokrájeného na kostičky
750 ml vývaru (opět připomínám domácí)
Postup:
- Na másle nechte zesklovatět cibulku a přidejte k ní po chvilce česnek.
- Potom do hrnce nasypejte vločky a míchejte je, dokud se neobalí máslem i cibulkou.
- Nyní na vločky rozklepněte vejce a zamíchejte. Přidejte mrkev, petržel a celer, zalijte vývarem a vařte pod pokličkou 15 minut.
- Polévku můžete před podáváním posypat čerstvými bylinkami jako třeba pažitkou.
Tak tu dělám často. Ale nedávám česnek. Díky za tip – zkusím!