Celerové bramboráky
Obměněná klasika...
13 listopadu, 2016
Bramboráky zbožňuji!!! Nedávno jsem vymysela kombinaci „halb und halb“ s celerem. Je to neskutečná mňamka! Celer navíc při opékání tak voní! Můžete si je dát samotné a k nim pít pivo, nebo je usmažit menší a podávat jako přílohu.
CELEROVÉ BRAMBORÁKY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: cca. 30 min.
Hromada bramboráků pro 4:
500 g oloupaných brambor (nejlépe moučných)
500 g celeru
2 vejce
2 velké prolisované stroužky česneku
100 g hladké mouky
hrst sušené nebo čerstvé majoránky (nejlepší je kombinace)
1 lžíce soli
3 lžíce rostlinného oleje na smažení
Postup:
- Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle. Robot to umí nejlépe. Vymačkejte z nich vodu a pak k nim nastrouhejte celer.
- Ve velké míse smíchejte brambory s celerem, přidejte vejce, sůl a majoránku. Nebojte se aspoň jazykem ochutnat, zda je směs dost slaná a česnek silný. Brambory totiž hodně pohltí. Přisypejte mouku a vypracujte těsto.
- Rozpalte na pánvi olej a rukou tvarujte placičky, které budete do pánve pokládat. Snažte se, aby byly nízké. Jen tak dosáhnete toho, že bramboráky budou křupavé. Neměly by při smažení ani dotýkat. Ztlumte plamen a opékejte je postupně z každé strany dozlatova. Měly by být zvenku křupavé, uvnitř měkké.
- Hotové bramboráky položte na talíř vystlaný ubrouskem (kuchyňskou utěrkou), aby se z nich odsál tuk. Na 1. vrstvu bramboráků položte další ubrousek a na něj další bramboráky.
Napsat komentář