Carpaccio z červené řepy s avokádem

Dávka vitamínů do těla...

11 listopadu, 2016

Já bohužel řepu nejím, dodnes jsem ze nepřekonala odpor školní jídelny. Mrzí mě to, vím, jak je zdravá. Můžu ji jen v boršči :-).  Řepu má ale rád můj muž, a tak mu ji s láskou chystám v různých variacích. Naposledy to bylo carpaccio s jeho tak oblíbenou sezamovou pastou – tahin. Příprava mi zabrala pár minutek a výsledek prý byl skvělý.

 

 

CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY S AVOKÁDEM

 

Doba přípravy:  10 min.

dsc03349-large

 

Ingredience pro 1 osobu:

 

1 uvařená a oloupaná řepa (dá se tak již koupit)

½ zralého avokáda

1 lžíce skvělého panenského olivového oleje

2 lžíce sezamové pasty – tahin (např. zn, Alnatura – dm, Globus)

1/2 limetky na pokapání řepy a na ozdobu

1 lžíce chia semínek

 

 

Postup:

 

Řepu nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte ji na talíř. To samé proveďte s avokádem. Jen ho nechte na silnější plátky. Pokapejte je olivovým olejem. Na řepu naservírujte sezamovou pastou. Celý talíř pak zasněžte chia semínky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky