Carpaccio z červené řepy s avokádem
Dávka vitamínů do těla...
11 listopadu, 2016
Já bohužel řepu nejím, dodnes jsem ze nepřekonala odpor školní jídelny. Mrzí mě to, vím, jak je zdravá. Můžu ji jen v boršči :-). Řepu má ale rád můj muž, a tak mu ji s láskou chystám v různých variacích. Naposledy to bylo carpaccio s jeho tak oblíbenou sezamovou pastou – tahin. Příprava mi zabrala pár minutek a výsledek prý byl skvělý.
CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY S AVOKÁDEM
Doba přípravy: 10 min.
Ingredience pro 1 osobu:
1 uvařená a oloupaná řepa (dá se tak již koupit)
½ zralého avokáda
1 lžíce skvělého panenského olivového oleje
2 lžíce sezamové pasty – tahin (např. zn, Alnatura – dm, Globus)
1/2 limetky na pokapání řepy a na ozdobu
1 lžíce chia semínek
Postup:
Řepu nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte ji na talíř. To samé proveďte s avokádem. Jen ho nechte na silnější plátky. Pokapejte je olivovým olejem. Na řepu naservírujte sezamovou pastou. Celý talíř pak zasněžte chia semínky.
Napsat komentář