Kuřecí prsa na houbách
Úžasná harmonie chutí...
10 listopadu, 2016
Tohle se vážně povedlo! Pro kuřecí prsa jsem si zašla k řezníkovi, stačilo mi tak jedno prso pro dvě osoby. Schválně jsem je nakrájela na vysoké kusy, aby se maso nevysušilo a opravdu zůstalo krásně šťavnaté. Když jsem ho krájela a namáčela do té báječné smetanové omáčky s houbami, vrněla jsem blahem. Opekla jsem v troubě plátky brambor s olivovým olejem a posypala je kokosem, jak mě naučila kamarádka Lubka. Geniální!
KUŘECÍ PRSA NA HOUBÁCH
Doba přípravy: 10 min. (pokud máte očištěné houby, případně houby z mrazničky)
Doba vaření: 30 min.
Pro 4 osoby si nachystejte:
2 lžíce másla
1 velkou cibuli
1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno
4 (podle velikosti) kuřecí prsa překrájená napůl (nechte je vysoká)
sůl
čerstvě mletý pepř
150 ml bílého vína
2 hrsti lesních hub pokrájených na kostičky
2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
150 ml smetany ke šlehání
Postup:
- Kuřecí prsa omyjte a osušte. Na másle orestujte cibulku a po chvilce k ní hoďte česnek. Poté, co zavoní, opečte s nimi maso ze všech stran.
- Osolte, opepřete a podlijte vínem. Když se víno zredukuje, vhoďte do hrnce houby. Pustí vodu (zvlášť, pokud jsou mražené, nebudete tedy nejspíš ze začátku muset podlévat.
- Duste pod pokličkou tuhle dobrotu asi 30 minut do změknutí. Maso by mělo zůstat šťavnaté. Pokud bude potřeba, podlijte během vaření trochou vroucí vody.
- Před vypnutím plotny přihoďte do hrnce jarní cibulku, která celý pokrm barevně nádherně rozjasní. Nyní přilijte smetanu, kterou necháte krátce projít varem.
- Podávejte například s opečenými bramborami, jak jsem psala výše, nebo třeba s čerstvými těstovinami.
Napsat komentář