Kuřecí prsa na houbách

Úžasná harmonie chutí...

10 listopadu, 2016

 Tohle se vážně povedlo! Pro kuřecí prsa jsem si zašla k řezníkovi, stačilo mi tak jedno prso pro dvě osoby.  Schválně jsem je nakrájela na vysoké kusy, aby se maso nevysušilo a opravdu zůstalo krásně šťavnaté. Když jsem ho krájela a namáčela do té báječné smetanové omáčky s houbami, vrněla jsem blahem. Opekla jsem v troubě plátky brambor s olivovým olejem a posypala je kokosem, jak mě naučila kamarádka Lubka. Geniální!

 

KUŘECÍ PRSA NA HOUBÁCH

 

Doba přípravy:  10 min. (pokud máte očištěné houby, případně houby z mrazničky)

Doba vaření: 30 min.

 

dsc03396-large

 

 

Pro 4 osoby si nachystejte:

 

2 lžíce másla

1 velkou cibuli

1 velký stroužek česneku nasekaný nadrobno

4 (podle velikosti) kuřecí prsa překrájená napůl (nechte je vysoká)

sůl

čerstvě mletý pepř

150 ml bílého vína

2 hrsti lesních hub pokrájených na kostičky

2 jarní cibulky nakrájené na kolečka

150 ml smetany ke šlehání

 

dsc03372-large

 

Postup:

 

  1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Na másle orestujte cibulku a po chvilce k ní hoďte česnek. Poté, co zavoní, opečte s nimi maso ze všech stran.
  2. Osolte, opepřete a podlijte vínem. Když se víno zredukuje, vhoďte do hrnce houby. Pustí vodu (zvlášť, pokud jsou mražené, nebudete tedy nejspíš ze začátku muset podlévat.
  3. Duste pod pokličkou tuhle dobrotu asi 30 minut do změknutí. Maso by mělo zůstat šťavnaté. Pokud bude potřeba, podlijte během vaření trochou vroucí vody.
  4. Před vypnutím plotny přihoďte do hrnce jarní cibulku, která celý pokrm barevně nádherně rozjasní. Nyní přilijte smetanu, kterou necháte krátce projít varem.
  5. Podávejte například s opečenými bramborami, jak jsem psala výše, nebo třeba s čerstvými těstovinami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky