Maminčina bábovka
Voňavá vzpomínka...
9 listopadu, 2016
Opět vzpomínka na mé dětství. Maminka tuhle bábovku peče dodnes a já jsem se ji od ní ráda naučila. Je asi nejjednodušší, jak může být, ale pro mě nejlepší. Těsto je vláčné díky šlehačce a provoněné citrónovou kůrou. Vždycky s ní uspějete.
MAMINČINA BÁBOVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: cca. 45 min.
Ingredience:
300 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
5 vajec
1 smetana ke šlehání
kůra z jednoho citrónu
Postup:
- Troubu si rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
- Všechny ingredience vyšlehejte v hladké těsto, v robotu to trvá opravdu chviličku.
- Těsto nalijte rovnoměrně do formy a zvolna pečte cca. 45 min. Hotovou bábovku poznáte pomocí špejle. Zapíchněte ji do těsta. Po vytažení by měla zůstat suchá, bez drobečků.
- Vyklopte bábovku opatrně na mřížku a krájejte ji, až když bude vlažná.
Leave a Reply