Salát s krůtou, jablky a gorgonzolou
Souhra chutí...
6 listopadu, 2016
Kombinace krůtího masíčka, jablek, gorgonzoly, medu a lískových oříšků je dokonalá! Tenhle salát se hodí pro každé roční období. Ideální večeře nebo lehký rychlý oběd.
SALÁT S KRŮTOU, JABLKY A GORGONZOLOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Ingredience na 1 osobu:
1 lžíce olivového oleje na ogrilování masa
kousek krůtího masa ze stehna, případně z prsou
sůl
čerstvě mletý pepř
salát dle vašich chutí natrhaný na kousky
kousek gorgonzoly
½ jablka nakrájeného na plátky
hrst lískových oříšků
ten nejlepší olivový olej na zalití
2 lžíce tekutého medu
Postup:
- Na grilovací pánvi opečte maso. Osolte ho a opepřete.
- Mezitím si na talíř připravte salát. Polijte ho bohatě olivovým olejem, poházejte na něj kousky gorgonzoly, položte plátky jablka a zalijte medem.
- Na suché pánvi opečte oříšky. Hlídejte, aby se nespálily. Trvá to chvilku.
- Ogrilované maso nakrájejte na plátky a položte na salát. Nakonec nasypejte lískové oříšky.
Napsat komentář