Mini caprese
Zmenšený italský předkrm...
3 listopadu, 2016
Vím, že receptem na Caprese vám nepřinesu nic nového. Jde mi tentokrát spíš o nápad, jak jíst tento úžasný italský předkrm bez příboru. Proměnila jsem ho v jednohubky. Každá návštěva je vždy nadšená, když postavím doprostřed stolu dlouhou porcelánovou „lodičku“ s touto dobrotou. Je to skvělé k italskému menu, ale klidně i ke grilování. Mám pocit, že v této mini verzi se v puse lépe propojí chutě.
MINI CAPRESE
Doba přípravy: 10 – 15 min. (podle množství)
Připravte si:
co nejlepší koktejlová rajčátka
mozzarellové třešinky (kuličky) – např. Zottarella, Galbani
lístky bazalky
co nejkvalitnější panenský olivový olej
krémový ocet balsamico
párátka
Postup:
- Rajčátka omyjte a rozkrájejte napůl tak, aby zelená část po stopce byla vespod. Dejte si pozor, abyste půlky rajčátek měli při sobě, aby se vám pak nesmíchaly. Přece jen nemají všechny plody stejný tvar.
- Kuličky mozzarelly vyjměte z nálevu a nechejte okapat. Na každý spodek rajčátka položte mozzarellku, tu přikryjte lístkem bazalky, přiklopte horní půlkou rajčátka a spojte opatrně párátkem. Já ho napichuji zespod tou zelenou částí po stopce.
- Hotové špízky pokládejte vedle sebe na servírovací talíř nebo misku. Těsně před podáváním polijte vše olivovým olejem a pocákejte balsamicem.
Napsat komentář