Cookies (sušenky) z arašídového másla
Americký sen...
31 října, 2016
Recept na tyhle úžasné sušenky jsem kdysi objevila v časopise Apetit. Jsou neskutečně dobré! Peču je často, děti jich nikdy nemají dost. Arašídové máslo jim dává nejen skvělou chuť, ale i vláčnost. Jednou je upečete a stanou se u vás stálicí. Jsou hotové raz dva a také hned zmizí. Zabodujete s nimi nejn před návštěvou, ale třeba na dětské party!
COOKIES (SUŠENKY) Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: cca. 10 – 12 min.
Na asi 30 sušenek potřebujete:
150 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžičku prášku do pečiva
70 g másla
70 g arašídového másla
110 g krystalového cukru
100 g přírodního krupicového cukru
1 sáček vanilinového cukru
1 vejce
Postup:
- Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.
- Do misky prosejte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery.
Každou kuličku mírně stlačte prsty nebo třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
3. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce
a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Napsat komentář