Cookies (sušenky) z arašídového másla

Americký sen...

31 října, 2016

Recept na tyhle úžasné sušenky jsem kdysi objevila v časopise Apetit. Jsou neskutečně dobré! Peču je často, děti jich nikdy nemají dost. Arašídové máslo jim dává nejen skvělou chuť, ale i vláčnost. Jednou je upečete a stanou se u vás stálicí. Jsou hotové raz dva a také hned zmizí. Zabodujete s nimi nejn před návštěvou, ale třeba na dětské party!

 

COOKIES (SUŠENKY) Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

 

Doba přípravy:  20 min.

Doba pečení: cca. 10 – 12 min.

dsc03166-large

 

 

Na asi 30 sušenek potřebujete:

 

150 g hladké mouky

1/2 lžičky soli

1 lžičku prášku do pečiva

70 g másla

70 g arašídového másla

110 g krystalového cukru

100 g přírodního krupicového cukru

1 sáček vanilinového cukru

1 vejce

 

dsc03101-large

 

 

Postup:

 

  1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.
  2. Do misky prosejte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
  3. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery.
    Každou kuličku mírně stlačte prsty nebo třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.

    befunky-collage-large
    befunky-collage2-large

 

 

3. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce
a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.

dsc03172-large

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky