Brokolicový krém
Výborná a plná vitamínů...
27 října, 2016
Je to jedna z nejběžnějších a nejoblíbenějších zeleninových polévek. I přesto vám chci napsat, jak ji vařím já. Opět upozorňuji na to, že bez poctivého vývaru vám tak chutnat nebude.
BROKOLICOVÝ KRÉM
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: cca. 25 min.
Na 6 porcí budete potřebovat:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 cibuli
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
1 brokolici omytou a rozebranou na růžičky + nakrájený stonek + 3 růžičky na ozdobu
1 velkou mrkev pokrájenou na kousky
1 velkou bramboru rozkrájenou na kostky
1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl, pokud je potřeba
pár kapek smetany a olivového oleje k podávání
Postup:
- Na másle a olivovém oleji si nechte zesklovatět cibuli. Přihoďte k ní česnek a chvíli je opékejte spolu. Poté přihoďte brokolici a mrkev a opékejte je tak dlouho, dokud se neobalí tukem.
- Nyní zalijte zeleninu vývarem, přidejte bramboru a na mírném plameni vařte pod pokličkou asi 20 minut do změknutí.
- Tyčovým mixérem vyšlehejte polévku dohladka, opepřete a pokud je potřeba, dosolte.
- Na talíři každou porci ozdobte rozkrojenou růžičkou brokolice, pokapejte smetanou a olivovým olejem.
Napsat komentář