Švestkový koláč
Jednoduchá příprava, skvělá chuť!
22 října, 2016
Moji milí sousedi mi přinesli nádherné švestičky. Ještě, než se pustím do knedlíků, dala jsem přednost koláči. Je naprosto jednoduchý a moc dobrý. Vláčný a voňavý. Podávejte ho nejlépe vlažný!
ŠVESTKOVÝ KOLÁČ
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: cca. 30 min.
Na koláčovou formu je potřeba:
asi 15 – 20 švestek vypeckovaných a přepůlených (záleží na velikosti)
120 g másla + na vymazání formy, pokud nepoužijete pečicí papír
120 g cukru krupice
140g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
krupice nebo strouhanka na vymazání formy, pokud nepoužijete pečicí papír
4 lžíce šťávy z citrónu
1 lžíce moučkového cukru
2 lžičky skořice
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180´C. Pomocí robota, šlehače nebo ručně utřete máslo s krupicovým cukrem. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a vejce a vypracujte těsto.
- Těsto nalijte do koláčové formy a vyskládejte na něj švestky. Polijte je citrónovou šťávou, zasypejte moučkovým cukrem a skořicí a dejte péct.
- Pečte koláč asi 30 min. dozlatova.
Napsat komentář