Žampiónová polévka s chutí Asie
Delikatesa!
20 října, 2016
Ještě jsem ani nedojedla a už píšu recept! Nemůžu se totiž dočkat, až se o něj s vámi podělím! Spojila jsem žampióny s asijskými ingrediencemi a výsledek je famózní! Nasládlá chuť kokosu dokonale kontrastuje s pikantními papričkami a štiplavým zázvorem. Mňam!
ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA S CHUTÍ ASIE
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: cca. 20 min.
Porce pro 4:
2 lžíce másla
1 cibule nasekaná nadrobno
1 velký stroužek česneku
250g hnědých krémových žampiónů nakrájených na kostky + 1 žampión pokrájený na tenké plátky
2 cm zázvoru nakrájeného na drobné kousky
750 ml domácího drůbežího vývaru
1 chilli paprička zbavená stopky – část z ní pokrájená na tenká kolečka na ozdobu
hrst nasekané čerstvé máty (pár nasekaných lístků si odložte stranou na ozdobu)
250 ml kokosového mléka
1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka na ozdobu
hrst koriandrových listů nechaných vcelku
Postup:
- Na másle si nechte zesklovatět cibulku, pak k ní přidejte česnek a chvilku spolu opékejte. Nasypte k nim žampióny se zázvorem a společně vše restujte, dokud se žampióny neobalí tukem a trošku nezezlátnou.
- Zalijte základ polévky vývarem, ztlumte plamen, přihoďte chilli papričku, která se v polévce pěkně vyvaří.
- Mezitím si na pánvičce na oleji opečte krátce plátky žampiónů dozlatova. Odložte si je stranou a odsajte z nich tuk papírovou utěrkou.
- Po 15 minutách vaření přidejte do polévky mátu a asi po 2 minutách polévku rozmixujte. Na závěr přijde kokosové mléko. Krásně ho vmíchejte.
- Polévku servírujte do misek, ozdobte ji jarní cibulkou, koriandrem, mátou, kolečky chilli papričky a orestovanými plátky žampiónů.
Napsat komentář