Krůtí řízečky provoněné rozmarýnem

Několikanásobná vůně řízků...

19 října, 2016

Tak jsem dnes chtěla oživit chuť krůtích řízečků a napadlo mě během smažení do oleje hodit větvičky rozmarýnu. Geniální nápad! Možná už někdo něco podobného vymyslel, ale po tom nepátrám. Určitě dosáhnete stejně skvělého výsledku i s kuřecími prsíčky.

 

♥  Pokud chcete mít řízky opravdu nadýchané a křupavé, melte si strouhanku doma. Je to jistota. Další zásadou je, že maso musí zůstat šťavnaté, nesmí se vám vysušit. A nikdy nesmíte vložit budoucí řízky do málo rozpáleného oleje.

KRŮTÍ ŘÍZEČKY PROVONĚNÉ ROZMARÝNEM

 

Doba přípravy:  20 min.

Doba vaření: cca. 10-12 min.

 

dsc02881-large

 

Co potřebujete (množství nechám na vás):

 

krůtí prsní filety (prso rozkrájené na malé silnější plátky)

sůl

šťávu z citrónu

bílý hutný jogurt

prolisovaný česnek

hladkou mouku + vajíčka + strouhanku na obalení

2 díly slunečnicového oleje + 1 díl olivového oleje na smažení

2 větvičky rozmarýnu

 

 

Postup:

 

  1. Maso omyjte, řádně vysušte a pomocí kloubů naklepejte (do drůbežího masa já paličkou nemlátím). Osolte ho a pokapejte citrónovou šťávou.

 

  1. Připravte si mouku, vejce a strouhanku na trojobal. Vejce vyšlehejte.dsc02873-large

                                                                                                           ♥  Já miluji tuhle vychytávku od Tescomy – spojovací misky na obalování řízků.  

  1. V míse smíchejte jogurt s česnekem, přilijte rozšlehaná vejce, vmíchejte pak i mouku. Nesmí se vám vytvořit hrudky. Maso v této směsi řádně vykoupejte. Pokud máte čas, nechte ho odležet.dsc02875-large

     

  2. Pak ho obalte ve strouhance. Ne abyste ji do masa vmačkávali. Lehce v ní maso obalujte a posypávejte ho.
  3. Rozpalte si řádně olej. Olej připravený ke smažení poznáte tak, že do něj vhodíte strouhanku. Když se začne okamžitě smažit, je teplota správná.dsc02879-large
  4. Řízečky v rozestupech položte do pánve, mezi ně hoďte větvičky rozmarýnu a smažte zvolna dozlatova. Hlídejte je, díky jogurtu se můžou snadněji připalovat. Po usmažení je klaďte na kuchyňsku utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky