Krůtí řízečky provoněné rozmarýnem
Několikanásobná vůně řízků...
19 října, 2016
Tak jsem dnes chtěla oživit chuť krůtích řízečků a napadlo mě během smažení do oleje hodit větvičky rozmarýnu. Geniální nápad! Možná už někdo něco podobného vymyslel, ale po tom nepátrám. Určitě dosáhnete stejně skvělého výsledku i s kuřecími prsíčky.
♥ Pokud chcete mít řízky opravdu nadýchané a křupavé, melte si strouhanku doma. Je to jistota. Další zásadou je, že maso musí zůstat šťavnaté, nesmí se vám vysušit. A nikdy nesmíte vložit budoucí řízky do málo rozpáleného oleje.
KRŮTÍ ŘÍZEČKY PROVONĚNÉ ROZMARÝNEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: cca. 10-12 min.
Co potřebujete (množství nechám na vás):
krůtí prsní filety (prso rozkrájené na malé silnější plátky)
sůl
šťávu z citrónu
bílý hutný jogurt
prolisovaný česnek
hladkou mouku + vajíčka + strouhanku na obalení
2 díly slunečnicového oleje + 1 díl olivového oleje na smažení
2 větvičky rozmarýnu
Postup:
- Maso omyjte, řádně vysušte a pomocí kloubů naklepejte (do drůbežího masa já paličkou nemlátím). Osolte ho a pokapejte citrónovou šťávou.
♥ Já miluji tuhle vychytávku od Tescomy – spojovací misky na obalování řízků.
- V míse smíchejte jogurt s česnekem, přilijte rozšlehaná vejce, vmíchejte pak i mouku. Nesmí se vám vytvořit hrudky. Maso v této směsi řádně vykoupejte. Pokud máte čas, nechte ho odležet.
- Pak ho obalte ve strouhance. Ne abyste ji do masa vmačkávali. Lehce v ní maso obalujte a posypávejte ho.
- Rozpalte si řádně olej. Olej připravený ke smažení poznáte tak, že do něj vhodíte strouhanku. Když se začne okamžitě smažit, je teplota správná.
- Řízečky v rozestupech položte do pánve, mezi ně hoďte větvičky rozmarýnu a smažte zvolna dozlatova. Hlídejte je, díky jogurtu se můžou snadněji připalovat. Po usmažení je klaďte na kuchyňsku utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Napsat komentář