Hruškový koláč francouzské mámy
Dezert s francouzským šarmem...
11 října, 2016
Tenhle lehoučký koláč pochází skutečně z Francie a já vám garantuji, že z něho budete unešeni. Už bych nespočítala, kolikrát jsem ho už pekla. Asi je hodně známý, protože recept na něj jsem viděla už ve více kuchařkách. Nedá vám skoro žádnou práci a sklidí obrovský úspěch! Má jen jednu jedinou vadu. Dlouho vám nevydrží…
HRUŠKOVÝ KOLÁČ FRANCOUZSKÉ MÁMY
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: cca. 40 min.
Na klasickou koláčovou formu budete potřebovat:
120 g másla + na vymazání formy
70 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky mořské soli
3 hrušky pokrájené na osminky
2 vejce
150 g cukru krupice
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180´C. Koláčovou formu vymažte máslem a zbylé máslo rozehřejte.
- Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a přidejte sůl.
- Pokrájené hrušky rozložte dokola po dně formy.
- Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte k nim mouku s práškem do pečiva a solí a nakonec přilijte rozpuštěné máslo. Zvolna promíchejte.
- Hotové těsto nalijte rovnoměrně na hrušky a pečte asi tak 40 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Hotový koláč po vychladnutí opatrně vyklopte na servírovací talíř. Hrušky tak budou nahoře.
Napsat komentář